El Motor Club Terrassa, fundat l’any 1949, va ser un dels impulsors del motor a la ciutat i va instaurar el Trial de Sant Llorenç, una prova prestigiosa i que va tenir un ampli ressò a escala internacional.
Va ser el 14 d’abril de 1949 el dia fundacional del Motor Club Terrassa, que ara està immers en la celebració dels seus 75 anys de vida. Va néixer com a delegació local del Reial Moto Club de Catalunya, i la seva primera seu estava en el número 138 de l’actual rambla d’Ègara. En una ciutat plena d’aficionats al món del motor, faltava crear una entitat que facilités la participació en proves i que, en el futur, també les organitzés. I així va ser, perquè el Motor Club Terrassa, amb la imparable irrupció del trial com a activitat fora de les carreteres, va donar forma al Trial de Sant Llorenç, que seria tot un referent de l’especialitat, fins i tot a escala internacional, i que va estrenar-se l’1 d’octubre de 1967.
La cosa anava de debò i, des dels seus inicis, aquesta entitat va prendre part en un gran nombre de proves de regularitat que se celebraven per terres catalanes, tant pel que fa a les dues rodes com a les quatre rodes. La professionalització de les competicions automobilístiques, va anar deixant pas a les competicions relacionades amb el motociclisme, que va passar a ser l’ensenya del Motor Club Terrassa. L’aparició del trial es va impregnar en els membres de l’entitat i, d’aquí, va sorgir l’objectiu d’organitzar una prova, que va ser el Trial de Sant Llorenç.
Dos anys després
Aquesta cursa, dos anys després de la seva estrena, ja era puntuable per al Campionat d’Espanya i no va trigar gaire a ser-ho també per al Campionat d’Europa d’aquesta modalitat. Pilots de la categoria de Sammy Miller, Mick Andrew o Martin Lampkin eren atrets per una competició que, l’any 1970, va poder veure’s per la televisió en directe. L’any 1975 es culmina tota la esplendor del Trial de Sant Llorenç quan passa a convertir-se en una prova puntuable per al Campionat del Món de Trial.
Expliquen des del Motor Club Terrassa que, a partir de 1979, les pressions de diferents grups ecologistes i la declaració de Parc Natural, van fer impossible que la prova es continués celebrant a Sant Llorenç i va començar un pelegrinatge per diferents seus del territori català, sempre organitzada pel Motor Club Terrassa, fins al 2001, i sent puntuable per al Campionat del Món de Trial. Localitats catalanes com Berga, Vielha, Olot, Mura, Castellbell i el Vilar, Peramola, Lloret de Mar, Sant Fruitós de Bages o Sant Llorenç de Morunys van acollir alguns dels trams d’aquesta prestigiosa competició.
Des de la seva constitució, el Motor Club Terrassa no només ha sigut part d’aquesta competició i també ha tingut presència en altres esdeveniments. Per exemple, des dels seus inicis, l’any 1978, l’entitat egarenca ha col·laborat en l’organització del Trial Indoor Internacional de Barcelona “Solo Moto” que també és puntuable pel mundial de l’especialitat. A més, ha organitzat i encara organitza proves de diferents disciplines del motociclisme i fins i tot de Trialsín.

I, amb anterioritat, queden per al record i per als 75 anys d’història del Motor Club Terrassa proves com el Trial dels Bons Companys, que va organitzar durant 25 edicions, competició puntuable per al Campionat de Catalunya, o els supermotards en els circuits de Can Padró i Sils.
Altres competicions en què el Motor Club Terrassa va exercir d’organitzador de diverses proves puntuables van ser el Campionat de Catalunya de Trial (1967, 1968, 1969, 1976 i 1996), el Campionat d’Espanya de Trial (1995 i 1996), el Campionat d’Europa de Trial (1970, 1971, 1972, 1973 i 1974), el Campionat del Món de Trial (de 1975 a 1994, 1997 i 1999) i el Campionat d’Espanya de Velocitat (1975).
Pel que fa a títols aconseguits pel Motor Club Terrassa com a club, destaquen els Campionats de Catalunya de Trial de 1987, 1992 i 1994, els Campionats d’Espanya de Trial de 1986 i 1988, el Campionat de Catalunya de velocitat de l’any 1991, el Campionat d’Espanya de Supersport de 1993, els Campionats de Catalunya de Supermoto de les edicions de 1992 i 1993, el Campionat d’Espanya de 80 cc de 1985 o el Campionat d’Espanya de velocitat 75 cc assolit l’any 1986.
Pilots reconeguts
Pilots de molt renom han defensat els colors del Motor Club Terrassa. Jordi Tarrés, set vegades campió del món de trial i soci honorífic d’aquesta entitat és un dels més carismàtics, però n’hi ha d’altres com Àlex Crivillé, que va ser campió del Món de 125 cc i de 500 cc, Álex Barros, Pere Riba, Amós Bilbao, Lluís Miquel Reyes, Daniel del Valle, Jordi Picola, Jordi García o José Antonio Benítez, Marcel Justribó i Gabriel Reyes, tots tres campions d’Europa de Trial. Entre tots, sumen títols mundials, europeus, espanyols i catalans en diferents especialitats.
Tarrés va ser campió del Trial de Sant Llorenç en quatre oportunitats, en les edicions de 1989, 1991, 1992 i 1993.