Les activitats a l’estiu són una font de beneficis

Un aprenentatge diferent. Els campus o casals d’estiu representen per als infants una nova manera d’aprendre i d’adquirir altres valors, també rellevants
Sergi Estapé
21 de maig de 2022

Les activitats dirigides a l’estiu destinades als infants, es poden considerar com una extensió del curs que acaben de finalitzar, quant a valors d’aprenentatge. Òbviament, no és el mateix un campus d’estiu que un ensenyament reglat, que comporta una sèrie d’activitats més constants, però pot servir per a la continuació de la quotidianitat dels nens i les nenes. És una bona alternativa per aquest període de l’any en el qual, els infants ja no han d’anar a classe, però que encara no poden gaudir amb la família, ja que els pares encara estan treballant.

És el moment per decantar-se cap a una de les moltes activitats que ofereixen els diversos clubs i entitats de la ciutat. Hi ha per triar i remenar i la decisió recau en les famílies, si bé cal tenir molt en compte les necessitats o les habilitats dels seus fills.

En molts dels casos, continuen relacionats amb algunes disciplines que ja han practicat durant l’any, com poden ser els campus d’estiu esportius o la continuació de l’aprenentatge d’un idioma (o començar-ne un de nou. Però també pot ser el temps d’iniciar-se en una nova disciplina. En qualsevol cas, s’ha de tenir en compte què els pot beneficiar.

Generalment, en la gran majoria de les disciplines que es triïn per l’estiu, els infants continuaran immersos en una rutina que s’ha de considerar com molt profitosa. D’entrada perquè fomentar. Aquestes rutines positives, per exemple en el cas dels esports, ajuda a la reducció de malalties i afavoreix el desenvolupament dels músculs i ossos dels infants, que també poden descobrir noves formes de jugar i, en definitiva, de passar-ho bé.

Un altre dels aspectes positius d’un campus d’estiu és que els nens i les nenes que hi participen guanyen confiança en si mateixos i fan nous amics i amigues. Coneixen nous contextos i noves activitats, així com noves amistats que els poden ajudar a superar la timidesa, perdre la possible vergonya que puguin portar de casa i, especialment, a incrementar la seva autonomia.

Un campus o casal d’estiu ofereix un ventall de possibilitats màximes i unes activitats molt estimuladores. Per exemple, si es participa en una activitat en un entorn més natural del que estan acostumats els infants, que habitualment, a l’escola, estan moltes hores tancats a l’aula, representa un paisatge innovador en la seva rutina diària. Estar en contacte amb els espais verds representa un valor afegit a aquestes estades durant l’època de l’estiu.

A més, també s’aprenen o augmenten l’aprenentatge de valors com el treball en grup, la convivència o jugar amb altres infants, la qual cosa els permet establir noves coneixences i altres maneres de fer. Fins i tot, poden conèixer més a fons altres infants amb qui coincideixen a la seva escola, però amb els que no han establert una relació més profunda.

En els campus d’estiu o als casals, tot està molt més comprimit pel que fa als horaris, factor que també suposa un estímul per a saber aprofitar molt més el temps. Tot i que l’objectiu inicial és alguna mena d’aprenentatge, sigui un idioma, un esport o qualsevol altra disciplina, no podem oblidar que els nens i les nenes ja venen d’un curs lectiu que ha estat llarg, i el que més els convé ara és la distracció, el joc i passar-ho bé. Una bona combinació entre conceptes per aprendre i jugar, és la fórmula ideal per a un campus d’estiu.

Un entorn ideal

En un campus d’estiu o casal, els nens i les nenes es troben en un entorn ideal per anar adquirint quotes d’independència i també els permet millorar la seva autoestima. Relacionar-se amb altres infants que, possiblement, seran d’altres centres i, per tant, viuen altres realitats o experiències, els ajuda a enfrontar-se a situacions socials posteriors i aprenen a prendre les seves pròpies decisions sense la presència dels pares.

Durant aquests dies, els infants establiran una sèrie de lligams rellevants, amb els seus monitors o monitores, i amb els companys del campus. Aquesta convivència, en un període de temps molt més curt respecte al que experimenten a l’escola durant la resta de l’any, serà molt intensa i ben segur la recordaran en els següents mesos.

També et pot interessar

Diari de Terrassa, el diari dels terrassencs.
Telèfon: 93 728 37 00

Redacció: ciutat@diarideterrassa.com

Publicitat: anuncis@diarideterrassa.com

Administració i subscripcions: administracio@diarideterrassa.com

Carrer Puig Novell,14, baixos. 08221 – Terrassa

Clica aquí per descarregar-te el MEDIA KIT 2022

Amb el suport de: