Les noves tendències en decoració tenen un objectiu molt definit, millorar les prestacions de les llars. “Estem més temps a casa, per tant, volem crear ambients de benestar i calma, cuidant sempre l’estètica. Casa nostra esdevé un lloc que ens serveix per treballar, socialitzar, entretenir-nos”, assenyala Anna González, interiorista terrassenca, que també afirma que la cuina “agafa el paper més important, com a ànima de la llar”.
De cara a aquest 2025, ressalta “la fi del minimalisme i l’arribada del maximalisme”, amb espais amb molta calidesa, “sempre cuidant la funcionalitat, però sobretot afegint personalitat i caràcter”, comenta l’especialista. Guanyen “els espais vibrants, plens de textura i colors i detalls únics”, diu González, amb “textures molt marcades, fustes més fosques i amb moltes vetes i nusos, marbres amb moltes vetes, teixits per aportar sensacions tàctils com xenilles i velluts i estimular els sentits”.
La consciència cada vegada més estesa per preservar el medi ambient, “ens fa decantar per materials sostenibles, naturals i sense tractar, fustes en brut, suros, vímet, raten o lli”, sosté González, que veu una clara aposta per “la creativitat” i que es decorarà “amb artesania local, objectes reciclats i vintage, peces amb història, mobles heretats, combinacions i contrastos per donar personalitat”.
Si fos com la borsa, les accions de les parets blanques, la palilleria i les fustes ratllades, estarien a la baixa mentre que també pot ser el moment d’anar “acomiadant la decoració d’estil nòrdic”, apunta la interiorista egarenca. A l’alça trobem “els estils Bohemi (boho-chic), estils lliures sense normes estrictes, amb equilibri visual, estil eclèctic, Japandi, vintage, estètica retro, però renovada”, afegeix González que, tot plegat, ha de ser sempre “seguint aquesta premissa, espais naturalment sofisticats i càlidament sobris”. També, molts detalls, línies corbes i formes suaus.
Arriba amb força
El color que marca tendència, subratlla la interiorista, és el Mocha Mousse i també arriba amb força el color verd, en tots els seus tons, cactus, molsa, oliva, jade, sàlvia, i també marrons com la trufa, albergínies, terracotes, vermells, que són “colors connectats amb la natura”. Per als més audaços, els estampats florals, les ratlles i els patrons geomètrics amb molt de caràcter poden ser una bona alternativa.
Com es destacava al principi, la cuina adquireix un alt protagonisme. González exposa que “és el cor de la llar. A la cuina hi mengem, juguem, treballem, cuinem i socialitzem i ha esdevingut l’espai més versàtil de la casa”. Amb aquesta idea, les cuines han de ser, si és possible, a poder ser, “obertes al menjador, on es busca l’equilibri combinant dos colors que serveixen per ressaltar alguns racons o zones concrets”, detalla la interiorista terrassenca. Altrament, “es creen zones pel cafè, illes, espais per esmorzar, zones on treballar”.

Es recomana que s’acompanya aquesta estança amb “vitrines negres, combinant metalls de color negre i vidres fumats, amb l’interior en color fusta, tot amanit amb una il·luminació molt càlida, aixetes d’autor, amb materials de coure, llautó, titani i negres”, diu González.
El color blanc queda al marge i arriben colors com els grisos foscos, els negres, els grisos clars, el color caixmir, el color sorra, el color gris coco, que agafen molta força agafen força. Cal destacar el color verd sàlvia pel mobiliari, “cercant una atmosfera entre vintage i artesanal”, manifesta. En el repte d’aconseguir una cuina en la qual sigui preponderant la calidesa, són un encert “les combinacions amb fustes fosques, encara que les clares es continuaran posant quan els espais ho requereixin”. També el mobiliari mate, “perquè és més resistent a les taques i cops, aportant elegància”.
Les noves tecnologies
La incorporació de les noves tecnologies aportaran elements com “campanes extractores incorporades a les plaques d’inducció, silencioses potents i invisibles, neveres de vidre per veure l’interior i estalviar energèticament, control per domòtica de la il·luminació i del funcionament d’electrodomèstics o plaques de cocció amb induccions invisibles”, diu la interiorista. Els tauells de colors i materials naturals, tipus pedra i els papers pintats que “s’incorporen en algunes parets concretes de les cuines, aportant un toc personal amb estampats exuberants, colors i formes orgàniques i motius geomètrics”, finalitza l’especialista.