Opinió

No són temps per a la lírica. Orgull

Lluïsa Melgares, regidora de Polítiques de Gènere i LGTBIQ+

Portem un llarg camí recorregut cap a la igualtat i hem estat testimonis d’avanços significatius.

No obstant això, malgrat les lleis promulgades que han de garantir els drets de les persones LGTBIQ+ en diverses àrees de la vida, encara actualment continuen enfrontant-se a la discriminació, la violència i la falta de drets bàsics.

El Dia Internacional de l’Orgull LGTBIQ+ és un dia per visibilitzar especialment la importància de la lluita per la no-discriminació. Per això, cal que apostem per una educació integral que reafirmi la inclusió i diversitat i, alhora, promogui el diàleg constructiu sobre la diversitat sexual i de gènere. És moment d’enfortir-nos, per desafiar els discursos i les actituds LGTBIfòbiques, per suprimir prejudicis a través de programes que fomentin el respecte i l’acceptació des de petites, la promoció dels drets humans de les persones LGTBIQ+ i garantir-ne, així, la seguretat.

Quan tots i totes no fèiem cas del que estava passant en alguns països europeus, les amenaces d’acabar amb el que tant ens està costant construir s’anaven materialitzant: acabar amb la tolerància i el respecte a viure com es vulgui, a estimar qui es vulgui, a ser com es vulgui. I ara ho estem presenciant de prop i en primera persona.

Estem veient com, a marxes forçades, cada vegada que s’obtenen governs d’una comunitat autònoma o d’un ajuntament per part dels partits d’extrema dreta, es pacta un retrocés en tots els drets de les persones LGTBIQ+, entre d’altres.

Recentment, he assumit el càrrec de regidora del Servei LGTBIQ+ de l’Ajuntament de Terrassa i és des d’aquesta responsabilitat amb els drets i amb les persones des d’on considero que es tracta d’un greu problema al qual hem de donar resposta. És una situació que ja és aquí, n’hem de prendre consciència i tots i totes hem de parapetar-nos contra aquesta xacra social. És moment de treballar per mantenir, per garantir i per continuar avançant.

Per això hem de significar-nos, cal insistir en la democratització de la societat, de la comunitat, davant l’opressió que fa la ultradreta sobre la convivència, que ens portarà a convertir-nos en un país retrògrad, antiquat i reaccionari, on no importarà la convivència ni les relacions humanes. Perquè sí, amigues, no són temps per a la lírica.

Nota de l’editor: Diari de Terrassa obre les pàgines a les opinions dels grups municipals, que es publiquen segons ordre d’arribada.

To Top