JOAN CARLES FOLIA, Coach Advance Life
Primer va ser la variant Alfa i després vàrem conèixer altres mutacions del SARS-CoV-2 que es van presentar com a Beta, Gamma i la tan poderosa Delta. Ara és el torn de la variant Òmicron.
Encara ens tocarà suportar futures mutacions que coneixerem i ens afectaran com a Èpsilon, Dzeta , Pi, Rho, etcètera; en funció si seran variants d’interès o bé variants preocupants.
L’OMS, per evitar possibles estigmatitzacions de la influència de la pandèmia en funció de possibles localitzacions en el globus terrestre, aposta per utilitzar l’alfabet grec per tal de poder anomenar cadascuna de les alteracions i evolució del virus. Ara és el torn d’Òmicron, que vol dir “o petita”, tot i que en amplitud de contagi segurament és la més volàtil i capacitada per infectar la població de totes les que hem patit fins ara. No letal però que corre com la pólvora. Òmicron té nom de destrucció planetària, de l’estil d’Armagedon, Diaboromon o Kuramon, tots ells noms de personatges de videojocs o de pel·lícules holocàustiques de la fi del món. Òmicron treballa des del silenci i des de la picardia, rebaixa el seus nivells d’agressivitat per poder-se introduir entre tots els humans i així poder escampar la seva virulència en dosis multiplicadores. Un cavall de Troia que busca l’amagatall perfecte en trobades i relacions que d’entrada semblen totalment innòcues.
Òmicron és astut i sap que la seva propagació en forma de constipat fa que el virus SARS-CoV-2 pugui anar no només sobrevivint a la lluita de les vacunes i a les mesures de seguretat que gairebé tothom emprem, sinó que es va infiltrant de manera silenciosa i perversa entre aquelles edats que fins ara havien estat prou protegides i allunyades de la pandèmia.
Òmicron s’ha fixat en els infants de 5 a 12 anys, sap que aquests encara són febles davant la resiliència mèdica que ja tenim els adults i també sap que no els vol generar cap mal definitiu, només els utilitza, els menuts, per mantenir-se actiu i arribar a tota la població, vacunada i no vacunada. Qui li nega un petó o una abraçada a un infant? Qui construeix barricades davant les innocents rialles dels nostres vailets? Òmicron juga amb els nostres sentiments i els utilitza.
En les batalles més cruels els grecs ja tenien la capacitat de ser grans observadors del moment bèl·lic que s’estava vivint. Entregats i furiosos quan la posició era clarament victoriosa i promovent la retirada per poder observar quina seria la millor opció des d’una retracció anticipada per tornar a estudiar un nou atac.
El virus ha estat analitzant quines són les nostres febleses, com ens movem i com interactuem i en el moment adient, les festes de Nadal ho són, ha llançat els seus guerrers, encapçalats per Òmicron, per intentar tornar a tenir avantatge en la batalla permanent i duradora. El camp de batalla no presenta ni tants ferits ni tants morts, sembla que Òmicron tingui un punt de compassió i consciència davant la guerra, però no és així. Òmicron ha estat preparat per liderar la contesa, per buscar la millor manera de sobreviure i de preparar el terreny per a futures incursions de tot l’exèrcit Covid.
A l’altra banda ens trobem nosaltres, ja amb força baixes i espantats per la cruesa del combat.
Els grecs varen guanyar moltes de les seves batalles, una de les més famoses va ser la batalla de Marató, davant dels perses, tot i així la història dels humans ens porta a saber i conèixer que també els grecs van ser derrotats pels romans uns quant segles més endavant. La civilització romana, metòdica, endreçada i persistent.
Ara que ens enfrontem a un exercit de variants gregues, les que l’OMS ha anomenat com a variants del SARS-CoV-2 , caldrà actuar amb la mateixa fortalesa que en el seu moment va utilitzar l’imperi romà, tot i saber que més tard també aquest va ser aniquilat per la seva supèrbia. Esperem que la humanitat estigui a l’alçada de les circumstàncies, els virus ja sabem que sí.