ELS bahá’ís de Terrassa, igual que tots els bahá’ís del món, celebren el 20 de març l’Any Nou Bahá’í. Aquesta celebració és la culminació d’un període de dejuni de 19 dies, en què milions de bahà’ís de tot el món s’abstenen voluntàriament de menjar i beure cada dia des de la sortida a la posta del sol. El dejuni és essencialment un període de meditació i oració, de recuperació espiritual, durant el qual el creient ha de tractar d’efectuar en la seva vida interior els reajustaments necessaris, i enfortir les forces espirituals latents en la seva ànima. El dejuni es fa en l’últim mes del calendari baha’í, en el mes Sublimitat.
Una de les característiques principals de les grans Religions al llarg de la història ha estat establir un calendari propi. En cadascuna d’elles, s’ha creat un nou sistema per mesurar els dies, mesos i anys per ressaltar la importància històrica de l’aparició del seu profeta fundador i l’inici de la nova era que cada un d’ells va inaugurar. A la Fe Baha’í disposem d’un calendari solar, que consta de 19 mesos amb 19 dies cadascun (un total de 361 dies), i afegint 4 o 5 "dies intercalars", segons si l’any és de traspàs o no, per ajustar el calendari a l’any solar. Cada un dels mesos és nomenat amb un dels atributs de Déu. L’inici de l’Any Nou Bahá’í està fixat astronòmicament, començant en l’equinocci de primavera, quan el Sol il·lumina tota la Terra per igual.
La celebració d’Any Nou Bahá’í va més enllà d’un esdeveniment en el calendari. La sortida del sol a l’equinocci és símbol de vida, i per a nosaltres una nova oportunitat per revigoritzar els poders de l’esperit i reexaminar els assumptes del cor i de la consciència. La renovació que produeix la primavera a la natura és de fet un símbol, de la renovació espiritual que passa aproximadament cada mil anys quan un gran personatge profètic apareix a la Terra, per donar un nou impuls regenerador a tota la humanitat, com ara Krishna, Buda, Moisès, Jesús, Muhammad, Bab o Bahá’u’llah. I una ocasió perquè cadascun explori com contribuir al benestar material i espiritual d’ell mateix i dels altres.
Per als bahà’ís, les diverses religions estan connectades entre si i constitueixen etapes d’un únic procés espiritual que permet a la humanitat acostar-se al seu Creador i evolucionar cap a nivells més complexos i rics de civilització. L’Any Nou Bahá’í no és només una festa a celebrar, sinó que també és un recordatori profund de la unitat de tots els missatgers de Déu i la primavera espiritual que cadascú va portar a la humanitat, I en aquest moment de la història, els ensenyaments de Bahá’u’llah, fundador de la Fe Baha’í, estan despertant un nou esperit de vida, capaç d’unir a tots els pobles del món, perquè junts puguem construir una civilització en continu progrés.