El passat 15 de maig, ha fet 71 anys de la Nakba palestina, la catàstrofe, quan més de 800.000 palestins van ser expulsats i desposseïts de les seves terres. La Nakba no és un fet puntual de 1948, Israel aplica un règim de colonització, neteja ètnica, ocupació i d’apartheid contra el poble palestí des d’aleshores. Això es tradueix en una ocupació militar a Cisjordània des de l’any 1967, un bloqueig militar a Gaza des de fa 12 anys, prop de 8.000.000 de refugiades palestines que tenen prohibit tornar a les seves cases des de 1948 i ciutadanes palestines a Israel que viuen amb més de seixanta lleis que les discriminen automàticament pel fet de ser palestines.
Les massacres contra la població palestina a la franja de Gaza continuen, l’ONU ha advertit en diferents ocasions que els bombardejos indiscriminats i l’ús d’armes de foc contra la població civil suposen crims de guerra. Una de les massacres es va cometre just dos dies després que Israel guanyés Eurovisión i un dia abans de la commemoració de la "Nakba", desastre en àrab: el 14 de maig de 2018 Israel va assassinar 62 palestins no armats.
Que Israel aculli Eurovisión i que la comunitat internacional actuï com si res és mostrar l’acord amb l’apartheid, la colonització i l’ocupació. De la mateixa manera que molts artistes van decidir no tocar a la Sud-Àfrica de l’apartheid, per mostrar el seu desacord amb les polítiques racistes institucionalitzades, cada vegada més artistes ho estan fent amb l’apartheid israelià. Avui, més de 140 artistes internacionals i més de 100 artistes palestines han demanat que es boicotegi Eurovisión.
Ens omple d’orgull que Terrassa fos una ciutat pionera a posicionar-se a favor del dret internacional i dels drets del poble palestí, i també que un partit com el PSC doni suport a la campanya de boicot, desinversions i sancions. És per això que vam demanar a l’alcalde de Terrassa que organitzés una trobada amb el Miki, representant d’Espanya a Eurovisión i veí de Terrassa, per poder transmetre-li la nostra petició i la de tot el poble palestí que el principi de la defensa dels drets humans està per sobre la participació en un festival que pretén normalitzar la vulneració dels drets humans contra la població palestina.
L’alcalde de Terrassa no només no ha respost la nostra petició sinó que a més a més ha cedit equipaments municipals per retransmetre en directe la gala que es durà a terme a Tel Aviv. Volem demanar a l’alcalde que la defensa dels drets humans no són tan sols paraules sinó que s’ha de traduir en compromisos ferms, li demanem que continuï honorant el seu nom i el de la ciutat de Terrassa amb el compromís de la defensa dels drets humans i que no col·labori de cap manera amb la normalització del sistema d’apartheid i la vulneració dels drets humans del poble palestí.