Opinió

Catalunya i el cant coral

Aquests dies de commemoració dels 25 anys de l’esdeveniment olímpic a la nostra ciutat i el seu ressò internacional, així com l’eco en forma de transformació social, urbanística i política que va deixar en el nostre país, s’està celebrant un esdeveniment internacional equiparable però en el concret àmbit del cant coral.

L’onzè Simpòsium Internacional de la Música Coral (11th World Symposium on Choral Music), que acullen la ciutat de Barcelona i moltes altres ciutats "subseu", es desenvolupa amb el lema "Els colors de la pau" ("The colors of peace") i significa la trobada a nivell mundial d’una activitat, el cant coral, que comparteixen totes les cultures del món. Durant una setmana moltes de les millors agrupacions corals del món participaran en nombrosos concerts, tallers i activitats convertint Barcelona i rodalies en l’epicentre cultural.

Si el moviment olímpic va comptar amb la capacitat que líders ideològicament tan diferents com Samaranch, Pujol o Maragall es posessin d’acord per tirar endavant el projecte, l’11è WSCM de Barcelona s’ha pogut realitzar per la tenacitat i l’esforç d’un bon equip de persones liderades per la Montserrat Cadevall, presidenta de la Federació Catalana d’Entitats Corals (FCEC), que ja el 2003 va demostrar la seva capacitat de gestió a l’Europa Cantat Barcelona 2003 i que amb aquest congrés internacional ha donat el "do de pit". Felicitats Montserrat per una feina tan ben feta. Per liderar un projecte tan difícil i complex i per continuar fent que Catalunya tingui una veu de primer nivell en les institucions internacionals del cant coral.

La tasca que Josep Anselm Clavé va endegar fa un segle i mig continua avui més viva que mai.

Visca el cant coral!

L’autor és divulgador cultural

To Top