Opinió

Un nou partit per a la majoria

ICV de Terrassa manifesta la seva voluntat d’avançar en la constitució del nou espai d’esquerres, que va arrencar dilluns amb l’activació de la web anomenada "Un país en Comú". Un subjecte polític que estigui en condicions de disputar l’hegemonia de dretes a Catalunya que ha protagonitzat CiU i ara PDECAT.

ICV Terrassa encarem aquest procés de debat amb el conjunt de la societat, cap enfora i no cap endins, des de baix, per articular una proposta de país, amb vocació de governar i transformar, que ha de servir per bastir el gran projecte al servei de la gent, de les classes populars, treballadores i les classes mitjanes catalanes.

Per a la gent d’ICV Terrassa hi ha dos elements que han de ser centrals per a l’èxit del que ara comencem: el debat de les idees i la participació.

El debat de les idees perquè necessitem un rearmament ideològic per identificar lúcidament les claus del benestar futur de Catalunya. Serà un rearmament que requerirà la centralitat de l’ecologia, una forta agenda d’igualtat entre homes i dones després d’anys de retrocessos generats per l’austeritat, un programa polític que permeti posar límit a la financerització de l’economia i la seva tendència actual autodestructiva a una desigualtat cada vegada més gran, un debat sobre nous mecanismes de repartiment de la riquesa per repensar un sistema fiscal obsolet.

Fem compatible l’aposta plurinacional per a Catalunya i Espanya, a partir de la nostra defensa inequívoca del dret a decidir, amb la definició d’un model d’Estat que reconegui Catalunya com un subjecte polític sobirà.

Donem la batalla a Catalunya i a l’Estat, i és imprescindible guanyar-la, però la batalla real té lloc a escala global.

Recollim el llegat de tots aquells i aquelles que van ser pioners en la conquesta dels drets dels treballadors i treballadores; de tots aquells i aquelles que van pensar i construir una república catalana fraternal amb la resta de pobles de l’Estat; dels que no es van rendir en la negra nit i van lluitar fins a recuperar les llibertats.

Per a ICV Terrassa la constitució d’aquest nou espai serà la continuïtat del treball desenvolupat a l’àmbit local, i haurà de confluir, a nivell comarcal i nacional, amb totes les forces polítiques que participen del mateix objectiu.

ICV de Terrassa convoca les ciutadanes i ciutadans de Terrassa que participin dels anhels de canvi polític i social a sumar-se a aquest procés de creació d’una nova esquerra.

To Top