Comarca

Les regidores de Junts per Matadepera es pronunciaran dilluns

La militància del partit ha votat en una consulta que la formació abandoni l’executiva local, però els regidors de Junts tenen l’última paraula

En una consulta realitzada aquest dimecres entre la militància de Junts per Matadepera, es va votar amb un 82,61% dels vots que la formació abandoni l’equip de govern, format per cinc regidors de Som-hi, quatre de Junts i un d’ERC. En gran part, el partit ha pres aquesta decisió per “les sistemàtiques mostres de menyspreu per part de l’alcalde Guillem Montagut cap a la nostra formació política”. En tot cas, són els regidors de Junts que formen part de l’executiva local qui tenen l’última paraula per decidir si volen continuar o bé passar a l’oposició.

Gabriel Pirla ha acatat la postura del partit i marxarà del govern. D’altra banda, les regidores Núria Garcia, Eva Brugal i Dolors Martí encara no s’han manifestat i faran pública la seva decisió el pròxim dilluns 13 de maig. En el cas que tots tres marxin de l’equip de govern, aquest quedaria en minoria amb sis regidors, mentre que l’oposició comptaria amb un total de set: els quatre de Junts i tres de Suma’t.

El passat mandat (2019-2023), Junts havia tingut l’alcaldia de Matadepera amb Nil López com a cap de llista, però la decisió del partit de proclamar com a líder a Marcel·li Bosch (que va acabar renunciant) per a les darreres eleccions va provocar que López fundés una nova formació, Suma’t. Amb aquest nou partit, va aconseguir tres regidors i ara forma part de l’oposició. Ara, hi ha la possibilitat que ho faci de forma conjunta amb els regidors de Junts.

To Top