Comarca

Junts per Matadepera vota passar a l’oposició

En una consulta interna realitzada entre la militància del partit, s’ha decidit que la formació abandoni l’equip de govern amb el 82,61% del vots

Constitució del nou Ajuntament de Matadepera, el 17 de juny de 2023 / MIQUEL BADIA

L’assemblea local de Junts per Matadepera ha realitzat aquest dimecres una consulta interna en què s’ha decidit que el partit abandoni l’equip de govern, amb un 82,61% dels vots a favor. La formació ha votat en una consulta telemàtica als seus associats la pregunta: “Vols que els quatre regidors del grup municipal de Junts surtin del govern municipal de Matadepera en coalició amb Som-hi i ERC?”

Cal destacar que les regidores Núria García, Eva Brugal i Dolors Martí, que formen part de l’executiu local, encara no tenen presa cap decisió al respecte. D’altra banda, Gabriel Pirla ha manifestat acatar la decisió del partit. Així, la consulta duta a terme entre la militància de Junts, formada per una vintena de persones, ha tingut una participació del 76,67%.

El president de l’executiva de Junts per Matadepera, Xavi Mampel, ha explicat al Diari de Terrassa que “ens hem sentit invisibilitzats en el que portem de mandat”. En aquest sentit, ha expressat que “tenim una posició feble dins del govern, perquè les nostres propostes no es tiren endavant i, a més, rebem moltes crítiques”.

Assumir el paper d’oposició

Junts per Matadepera declara a través d’un comunicat que “considerant els valors i compromisos que ens guien com a partit i entenent que la col·laboració amb el govern actual els posa en qüestió, hem arribat a la conclusió que és moment d’actuar amb coherència i responsabilitat política i assumir el paper d’oposició”. Una tasca que asseguren que “assumirem amb responsabilitat i exercirem de manera constructiva i propositiva”.

Xavi Mampel, ha comentat que “ara ens haurem de reunir amb els quatre regidors de Junts que formen part de l’executiu per comunicar-los la decisió que hem pres des de la direcció del partit”. Tot i això, Mampel afegeix que “l’última paraula per decidir si sortir o no del govern la tenen els regidors”. Per tant, la sortida no serà immediata, sinó que requerirà temps per debatre la situació.

Aleshores, el govern liderat per Guillem Montagut podria perdre els quatre regidors de Junts, fet que provocaria quedar-se en minoria, amb un total de sis (cinc de Som-hi i una d’ERC). D’altra banda, l’oposició comptaria amb set regidors: els quatre de Junts i els tres de Suma’t. Així, la junta actual hauria de reestructurar-se per assumir les regidories que ocupa actualment Junts per Matadepera.

Tanmateix, si només un dels quatre regidors de Junts decideix seguir formant part del govern actual, aquest continuaria tenint majoria a l’Ajuntament.

Divergències polítiques

“Hem intentat treballar sobre els eixos del nostre programa electoral, però el funcionament de l’acord de govern no ha estat l’esperat”, manifesten des de Junts. En aquest sentit, afegeixen que “s’han succeït múltiples divergències polítiques que afecten directament el model de poble que nosaltres defensem. A això cal sumar les sistemàtiques mostres de menyspreu per part de l’alcalde cap a la nostra formació política, tant en els plens com en articles d’opinió publicats a la premsa”.

To Top