Matadepera

Preservant l’entorn natural de Matadepera

L’objectiu principal de la Fundació Patrimoni Natural de Matadepera és el de preservar i millorar l’entorn natural

La visita d’un matrimoni format per una catalana i un alemany al Parc de Bombers de Matadepera, va ser la llavor del que ara és la Fundació Patrimoni Natural de Matadepera. La manca de recursos que van detectar, van promoure que aquest matrimoni efectués una donació que va ser el primer pas cap a la configuració d’una entitat de caràcter privat, que compta amb el patronatge de diferents organismes com l’Ajuntament de Matadepera, l’Agrupació de Defensa forestal (ADF) de la mateixa població i l’Associació de bombers Voluntaris, també de Matadepera.

Recentment la Fundació, conjuntament amb la Unió Excursionista de Matadepera, es van sumar a la iniciativa del restaurant Can Pobla per recollir brossa dels voltants de la Mola. Es van aconseguir retirar 140 quilograms de deixalles de l’espai natural. La trobada va ser a Can Robert, sota el títol genèric “Netegem el Parc!” i amb l’objectiu d’iniciar “una nova etapa més sostenible d’aquest espai”.

L’objectiu principal de la Fundació Patrimoni Natural de Matadepera és el de preservar i millorar l’entorn natural i que les condicions en què treballen els Bombers i els de l’ADF tinguin les garanties suficients per gestionar de manera adequada els riscos naturals que hi pugui haver. Des de la Fundació, que cada vegada té més visibilitat, s’intenta la captació de socis i que no només entrin ajudes econòmiques a través de les donacions puntuals.

Preservant l’entorn natural de Matadepera
To Top