Matadepera

Jordi Autonell: “No m’esperava guanyar la grimpada del Pi”

Amb una grimpada de 19 segons, Jordi Autonell, bomber de Matadepera, ha estat el guanyador de la grimpada del Pi de Sant Sebastià 2024

Jordi Autonell a la grimpada del Pi 2024 / Lluís Clotet

El Gran Concurs de Grimpaires és un dels actes centrals de les festes i un concurs que es realitza des del 1975. Aquest any, participants de totes les edats s’han enfilat a tocar el pernil, però només el més ràpid se l’ha emportat cap a casa. Amb una grimpada de 19 segons, Jordi Autonell, bomber de Matadepera, ha estat el guanyador de la grimpada del Pi de Sant Sebastià 2024 a la categoria més quaranta anys i a la general.

Com et sents d’haver guanyat la grimpada d’aquest any? Estic molt content d’haver participat i d’haver guanyat, perquè no m’ho esperava. La part de baix del pi aquest any patinava molt. I també perquè estic a la categoria de majors de quaranta anys i a la general…

Quants anys has participat en la grimpada? Em sembla que aquest és el sisè o setè any que participo en la Grimpada.

Recordes el teu millor temps? Cada any és diferent perquè el pi té unes mesures diferents. La vegada que el vaig pujar més de pressa va ser en 12 segons.

Quina tècnica fas servir? Faig la tècnica tradicional, amb força de mans i peus. Al matí vaig a buscar resina d’algun pi que hagin pelat. És important perquè aquest any, no sé si a causa de la pluja que hi va haver el dia anterior, el pi relliscava molt.

Què t’han semblat les festes de Sant Sebastià d’aquest any? Cada any sembla que hi ha més gent i ambient a les festes i la veritat és que estan molt bé.

Tornaràs a participar en la grimpada l’any vinent? Cada any dic que no i al final sempre m’animo, així que probablement sí que participaré.

To Top