Matadepera

Una grimpada de dinou segons

Jordi Autonell torna a ser el grimpaire guanyador d’aquest any i Maria Amat és la primera classificada femenina

Grimpada del Pi de Sant Sebastià aquest dissabte / Lluís Clotet

19 segons. Aquest és el temps que ha marcat Jordi Autonell, el guanyador de la grimpada del Pi de Sant Sebastià. El segon cap de setmana de les festes de Sant Sebastià ha reunit a centenars de persones aquest dissabte a la plaça Baldiró que han anat a observar els valents que s’han animat a grimpar el Pi. El Gran Concurs de Grimpaires és un dels actes centrals de les festes i un concurs que es realitza des del 1975. Els participants, alguns amb més tècnica i experiència, competeixen pel mateix objectiu: tocar el pernil i emportar-se’l a casa.

A les 10 hores del matí s’han obert les inscripcions per participar i aquest any ha costat una mica aconseguir voluntaris per a grimpar-lo. A les 11.30 hores la plaça Baldiró ja ha omplert centenars de persones que han anat a veure als seus amics i familiars participants. Peus descalços, mitjons llargs, resina a peus i mans… Tot s’hi val per arribar el primer a dalt del pi. Persones de totes les edats l’han escalat, alguns més ràpids i àgils que altres. I és que després d’un dia de pluja, el pi ha estat més difícil de grimpar a causa de la humitat i els participants ho han notat.

Grimpada del Pi de Sant Sebastià aquest dissabte / Lluís Clotet

“És una festa molt divertida”, explica Maria Amat, primera classificada de la categoria absoluta femenina, que fa nou anys que participa en la festa. La guanyadora ha escalat el pi en 1’02”, i assegura que no es prepara per pujar-lo, ja que està acostumada a escalar. Maria Amat utilitza la tècnica tradicional amb força i ha anat vestida “de carrer”. “Les festes de Sant Sebastià són molt originals i molt diferent de les que hi ha arreu, jo m’ho passo molt bé sempre i la meva activitat preferida és la baixada del pi, no me la perdo mai”, assegura. Jordi Autonell, per la seva banda, ha participat en la categoria de majors de 40 anys i en la general. És la sisena ocasió en la qual guanya la grimpada i aquest any només li han calgut 19 segons. “Estic molt content perquè no m’ho esperava, patinava molt la part de baix del pi”, assegura Autonell.

Tots els guanyadors

En segona posició (0’39”), el guanyador ha estat Xavi Jurado, i en tercera posició (0’41”) ha estat Joan Trabal. Pel que fa a la classificació femenina, la guanyadora ha estat Maria Amat (1’02”), que ha tornat a ser la primera després d’aconseguir-ho l’any passat. Les dues altres classificades han estat Núria Ramón (1’59”), que l’any passat també va quedar en segona posició, i Clara López, que ha tocat el pernil amb 2 minuts i 8 segons.

Els guanyadors en la categoria juvenil masculina han estat Jan Riba (1’42”) i Xavier Sanromà (2’31”), i en la femenina, Ivet brossa (2’14”), Carla Oller (2’22”) i Júlia Viñas (2’40”). Finalment, els infants guanyadors han estat, en la categoria masculina, Kitus Riba, Magí Gil, Biel Crespi, i en la femenina, Bruna Creus i Júlia Gorina.

Una grimpada de dinou segons
To Top