Matadepera

Fins a la plaça! Comencen les festes de Sant Sebastià

Avui comencen les esperades i populars festes d’hivern a Matadepera, que compten amb una agenda llarga i plena d’activitats per a tots els públics i gustos, i que s’allargaran fins al pròxim 22 de gener

Baixada del pi de Sant Sebastià de Matadepera / Lluís Clotet

Avui arriben les festes de Sant Sebastià al poble de Matadepera, una tradició que ja fa anys que se celebra al municipi i que compta amb un programa llarg i complet d’activitats. Les festes, que s’allargaran fins al dilluns 22 de gener, les organitza un any més la Germandat de Sant Sebastià, l’associació que està darrere d’aquest esdeveniment d’hivern.

El pi ja es va anar a triar el passat 26 de desembre, per Sant Esteve, i tothom va poder participar en la trobada. Es van tenir en compte tots els aspectes: que el pi tingui bon accés, que sigui recte, que sigui llarg, no massa prim. Aquest any s’ha triat un arbre de mida normal. El tret de sortida de les festes, però, serà demà, amb el pi dels nens, la seva plantada, i el correfoc i la marxa de torxes. Aquest primer dia culminarà amb un sopar de les fogueres, i un nou Torneig de Sant Bestiar que s’allargarà fins a les 2 de la matinada. 

Un dels actes de més rellevància de les festes, un any més, és la baixada del pi. Tots els matadeperencs esperen aquesta activitat amb ganes any rere any. Aquest dissabte, a les 22 hores, tres petards avisaran de l’inici fins a la plaça de Cal Baldiró. Des de l’organització animen a totes les dones a participar-hi i els hi agraeixen la participació que han anat mostrant els darrers anys. 

La comitiva

Sortint des del bosc de la Pedrera de l’Angelet, la comitiva anirà passant per diversos carrers i places fins a arribar a la plaça de Cal Baldiró, des d’un inici, el pi circularà de baixada pels carrers Gaietà Vallès, Sant Miquel, Jaume Español, plaça Sant Jordi, Sant Llorenç, Sant Joan, carretera de Terrassa, Sant Isidre i plaça de Cal Baldiró. Per tal d’evitar danys a cotxes i motocicletes, l’organització demana que no es deixin aparcats en els carrers del recorregut.

El programa de les festes està dissenyat per a tothom i compta amb un munt d’activitats durant dos caps de setmana molt intensos. Des d’actuacions musicals, activitats culturals, com les sardanes o gegants, a la gastronomia, amb l’arrossada, els sopars o els Tastets, passant per propostes infantil.

Dissabte vinent, dia del repic general de campanes i del torneig de golf, Oncolliga durà a terme una col·lecta benèfica per carrers del Centre, i el CD Terrassa Hockey celebrarà un torneig de pàdel. El 20 de gener és el dia assenyalat per a actes diversos, com la pedalada, i l’endemà, l’ofici solemne i processó amb la Banda i els Gegants de Matadepera. També, el Ball del Tortell i “De Broadway a Hollywood”, una antologia de musicals clàssic. Dilluns, 22 de gener, se sortejarà una escapada gastronòmica. Serà la penúltima proposta d’un programa atapeït d’activitats.

Fins a la plaça! Comencen les festes de Sant Sebastià
To Top