Matadepera

Txus Garreta, guanyador de “Joc de cartes”: “No van ser justos amb la neteja”

El propietari del restaurant de Matadepera 7vuit7 va guanyar aquest dimecres el programa de TV3, dedicat aquesta setmana a la mongeta del ganxet i marcat per la tensió entre dos concursants

Txus Garreta al seu restaurant de Matadepera / Alberto Tallón

L’edició d’aquesta setmana del popular programa de TV3 “Joc de Cartes” ha coronat al restaurant matadeperenc 7vuit7, del cuiner Txus Garreta. El restaurant va establir-se al poble l’estiu del 2019 amb una proposta de cuina catalana de proximitat, amb l’objectiu de cuidar el detall i la qualitat del producte. Garreta, el Cap de Cuina, va decidir deixar la seva feia d’aleshores per dedicar-se cada dia a la cuina, allò que el “fa feliç”. Després de l’emissió del programa d’aquesta setmana, la polèmica ha estat servida per la tensió entre dos dels participants. Garreta ens explica la seva experiència.

Com et vas sentir en guanyar el programa? Contentíssim i alleugerat. Mai saps com poden anar aquestes coses i el més important és que el 7vuit7 es veies bé, sortís tal com és, com és la cuina i com és la gent que hi treballa. Era molta responsabilitat i, per tant, em vaig quedar tranquil i alleugerat.

Com ho vas celebrar? Vam venir tots al restaurant i vam obrir ampolles de cava fins que es va acabar la set.

Creus que van ser justos amb tu amb el tema de la neteja de la cuina? No gens, perquè si una cosa tinc, és soc molt pesat amb la neteja. El mateix que faig a casa ho faig al restaurant. Casa meva i el meu cotxe els tinc impecables, la cuina del restaurant imagina’t. El 7vuit7 ho té claríssim, cuina impecable, producte ben envasat i guardat. Però suposo que era la manera de treure i criticar alguna cosa del restaurant, perquè no podien criticar cap altra cosa.

Si no haguessis guanyat tu, qui creus que hauria merescut guanyar? El Jalil, de la Masia Can Palau de Vilanova del Vallès. És un noi molt jove, molt bon cuiner i amb molta empenta. El lloc és formidable i la veritat és que em va agradar moltíssim. El Jalil es mereixia guanyar també.

“Em vaig sentir violent per la tensió entre el Jalil i la Pili, sobretot pel comportament d’ella”

Et vas sentir incòmode amb la tensió entre la Pilar i el Jalil? Em vaig sentir més que incòmode, violent, no pel Jalil, perquè ell només contestava les provocacions de la Pili. Ella ja va dir que venia al programa a fer-la bona, i va aconseguir el que volia. Jo que tenia un to més moderat, al final arriba un moment que te’n canses de la confrontació. La falta de respecte a la professió era evident, però ja quan ho portes al terreny personal has de parar els peus a la gent. Em poden criticar que sigui millor o pitjor cuiner, aprendré cada dia i dels errors també. Però quan no et coneixen i et falten el respecte, això sí que no ho tolero. A la Pili no se li va faltar el respecte i inclús quan vam anar al seu restaurant vam ser molt moderats pel que podríem haver dit. El Jalil és un noi afable, però dur, es nota que no ho ha passat bé a la vida, però ho ha tirat tot endavant.

Mantens contacte amb algun participant i has anat als seus restaurants després del programa? No tenim cap contacte amb els concursants, però tinc clar que tornaré al restaurant del Jalil.

“No tenim contacte amb els concursants, però tinc molt clar que tornaré al restaurant del Jalil”

Quin va ser el teu plat preferit de tots els que vas provar? Les postres de Vacarisses. Ho he explicat moltíssimes vegades als meus amics. És el plat més estrany, més difícil de menjar i més dolent que he tastat mai. Em costa criticar un plat perquè sempre li trobes coses bones i entenc la feina que hi ha. Però era un sense sentit aquelles postres, i em quedo amb aquest plat perquè serà el plat estrella de tota la temporada de Joc de Cartes.

Hi tornaries a anar? Si i tant, m’hi vaig passar molt bé. L’equip humà del programa és extraordinari, et sents acompanyat en tot moment, t’ajuden amb tot, és una família i hi participaria cada dia. La gent que fa el programa, tal com diu el Marc Ribas, són “brutals”.

To Top