Matadepera

Els pessebristes de Matadepera busquen voluntaris

Pere Porcar, president de l’entitat, explica quina és la feina darrera l’elaboració del pessebre i per què necessiten més voluntaris

Inauguració del pessebre de l’any passat / Miquel Badia

Els Amics del Pessebre de Matadepera ja estan preparant el diorama d’aquest any, que com és habitual, estarà situat a la plaça de la Germandat, al costat de l’Església Parroquial, des de la vigília de Nadal i fins al dia de la Candelera. Pere Porcar, president dels Amics del Pessebre, explica que han tornat a obrir una convocatòria a la recerca de nous col·laboradors.

“Som una entitat que fa 45 anys que fem el pessebre, però ara tenim col·laboradors joves que no poden atendre’l perquè tenen altres responsabilitats”, explica Porcar. “Hi ha gent de totes les edats, però sempre falten mans que aportin noves idees per treballar més descansats”, assegura el president de l’entitat. L’elaboració d’un diorama com el que organitza l’entitat requereix dedicació i força mans. “Ara mateix som entre 8 o 10 persones, però hauríem de ser 4 o 5 persones més per treballar millor i fer més aportacions”, explica Pere Porcar.

L’entitat té el taller a l’antiga caserna de la Guàrdia Civil. “Allà construïm el pessebre en una caseta i pels volts de Nadal ho portem a la plaça de la Germandat i allà l’acabem”, indica Porcar. Els pessebristes treballen en el diorama des de finals de l’estiu. “Hi treballem els dimecres i divendres a la tarda, però quan hi ha més pic de feina també treballem els caps de setmana”, assegura el president. Respecte al pessebre de l’any anterior “hi ha modificacions, no comencem de 0, aprofitem part de la feina d’un any, però amb diversos canvis i punts de vista per optimitzar la feina”, detalla.

L’entitat enguany celebra el seu 45è aniversari. Els Amics del Pessebre van exposar el seu primer diorama l’any 1978 i des de llavors, la seva obra ha conegut diversos escenaris: la finestra de Cal Barber (al carrer Sant Joan), la Sala del Parc del Casal de Cultura (actualment, Matadepera Ràdio), i la plaça de la Germandat, on estan actualment. “Esperem poder arribar al 50è aniversari”, assegura il·lusionat Pere Porcar.

To Top