Matadepera

“Caipirinhas més que un grup de música és un grup d’amics”

Parlem amb el grup musical de Matadepera Caipirinhas Rumberus, sobre els seus inicis, l’evolució del grup i les seves influències

Caipirinhas Rumberus

Caipirinhas Rumberus neix de la mà d’un grup de joves matadeperencs a l’institut. El grup musical ha anat evolucionant amb els anys, passant per la creació de temes propis fins a tocar cançons mítiques de la història de la música. Els Caipirinhas Rumberus modernitzen temes al ritme de rumba i pugen als escenaris de ciutats i pobles com Terrassa i Matadepera per fer “una bona festa”. El seu primer disc “Eiuà” surt l’any 2016 i un any més tard, treuen “Surt al Carrer i Sigues Feliç”. Després d’una breu parada, el grup de Matadepera torna l’any 2022 als escenaris.

Diumenge vam poder parlar amb els Caipirinhas Rumberus mentre es preparaven per actuar a la Diada Nova Atenes dels Minyons de Terrassa.

Quina és la història del grup? Nosaltres fa 12 o 13 anys que toquem i vam començar amb el Xevi, el Marc, que és un noi que ja no és al grup, i jo, en Víctor, per un projecte d’anglès a l’institut. Va coincidir que jo justament començava a tocar la guitarra i ens vam animar a fer una cançó en anglès per a la presentació. A la gent li va fer gràcia i vam decidir continuar-ho seriosament. Des de llavors, hem anat fent actuacions i hem pogut tocar en festes majors i a poc a poc, hem anat creixent.

Per què Caipirinhas Rumberus? Quan vam començar ens dèiem Màsters of Rumba, però ens va semblar pretensiós. Un dia el Marc i en Xevi van venir amb una proposta de nom, Caipirinhas sound system, perquè en aquella època tots els grups es posaven sound system darrere, de fet La Pegatina en aquell moment també es deia així. Finalment vam decidir dir-nos Caipirinhas Rumberus.

Quin és el vostre lligam amb Matadepera? Som del poble, hem estudiat allà i sentim que és casa nostra. Alguns han viscut des de petits a Matadepera, en el meu cas, jo vaig arribar amb setze anys i per a mi la música és el que em va lligar amb el poble. Amb aquesta edat és complicat entrar en un grup d’amics i la música va ser el que em va connectar amb ells. Ens estimem molt Matadepera.

Quines són les vostres influències? Tenim moltes influències, algunes són el David Bisbal, Cheyenne, Sonia y Selena, Disco estrella, King Àfrica i per acabar d’arrodonir, La Pegatina i Txarango. El que ens agrada molt tocar és influència Caribe 2003. La música d’aquells anys era una passada i és la que volem recuperar i tocar.

El vostre primer disc “Eiuà” el vau treure l’any 2016 i l’any 2017 vau treure el segon titulat “Surt al Carrer i Sigues Feliç”. Quina ha estat la vostra evolució des d’aquell moment fins al dia d’avui? Hem anat evolucionant molt com a grup perquè a l’inici volíem gravar els nostres temes i vam passar per aquesta etapa, però al final nosaltres volem tocar per animar a la gent i portar el que quan nosaltres érem petits escoltàvem a les festes majors. Volem fer concerts que recordin aquesta essència. És molt divertit tocar temes propis, però hem vist que gaudim molt més tocar els temes d’altres artistes i fer una bona festa. És molt més divertit tocar temes com “Que la detengan” o cançons mítiques de la Shakira o de David Bisbal perquè la gent ho dona tot i nosaltres des de l’escenari ho percebem. No volem que la gent pensi que fem broma d’aquesta música, tot el contrari, volem rearranjar aquests temes amb clau rumba i més modern perquè aquesta música és la que ens agradava en el seu moment i la que avui dia encara és viu.

Des de l’any 2019 i fins al 2022 us vau aturar. Quin va ser el motiu? Nosaltres som un grup que, per molt que hem intentat dedicar-nos a la música, no ho hem aconseguit fer al cent per cent. Cadascú té les seves feines, hem sigut des de l’inici un grup de gent molt jove que ha anat entrant i sortint. Concretament, l’any 2019, gent molt important del grup va marxar i l’any següent va venir la Covid, i amb tot plegat, vam decidir parar una mica. Vam reactivar de rebot perquè a mi em van trucar per fer un concert a Matadepera per Sant Jordi i allà vaig trucar-los, ho vam fer i ens vam emocionar tant en directe que vam tornar a connectar. A partir d’allà vam decidir prendre’ns-ho amb més calma, amb més paciència i fer el que ens vingués de gust. Caipirinhas més que un grup de música és un grup d’amics.

Teniu algun projecte o novetat entre mans que ens pugueu explicar? Nosaltres les novetats les portem concert a concert, dissenyem un concert i el mantenim tota la temporada. Avui al concert de la diada portem dues novetats, farem un homenatge a Ferran Gallart, cantant d’Strombers que va morir la setmana passada després d’anys lluitant contra el càncer, i avui ens feia il·lusió incorporar una cançó del seu grup perquè ha sigut un referent musical. També incorporarem algunes cançons noves que a vegades sortint de festa ens inspiren.

On us podrem escoltar pròximament? El dia 7 d’octubre fem l’últim concert de la temporada a la plaça de Consell de Cent amb Borrell per la Diada dels Esquerdats i tancarem per descansar i preparar coses noves de cara a l’any vinent.

To Top