Matadepera

Som-hi Matadepera canviarà l’ús del camp de golf

El nou govern del municipi, Som-hi Matadepera, ha dut a terme una reunió informativa aquesta tarda oberta a veïns i abonats del camp de golf per abordar el tema

Reunió informativa sobre el canvi d'ús del camp de golf a Matadepera / Alberto Tallón

Al darrer Ple Municipal, celebrat el dilluns 25 de setembre, els partits polítics de Matadepera van obrir debat sobre el canvi d’ús del camp de golf que el nou govern del poble, liderat per Som-hi Matadepera, vol dur a terme. Per aquesta raó, aquest dimecres s’ha convocat una reunió informativa oberta a veïns i abonats del camp per explicar els propers passos, activitats i objectius de les Instal·lacions Esportives Municipals del Golf de Matadepera. 

L’objectiu de Som-hi Matadepera, expliquen, és impulsar el canvi d’ús del camp de golf i aquesta decisió es basa en un estudi de tres eixos (econòmic, social i esportiu). A la reunió, el primer tinent d’alcalde, Francesc Llobet, ha presentat l’informe de situació de l’estat de l’instal·lació actual. “Aquest estudi ha determinat que hi ha unes aportacions econòmiques addicionals de més de 200.000 euros anuals per sostenir-lo”, ha assegurat. L’alcalde de Matadepera, Guillem Montagut, ha assenyalat que “és insostenible mantenir una activitat amb les pèrdues que està tenint, unes pèrdues sostingudes durant anys”. Alguns dels possibles usos esmentats inclouen fer un espai de running, fer un parc urbà on es puguin dur a terme circuits de passeig o fer una zona d’horts. Les alternatives, asseguren encara s’han d’estudiar i mirar.

Pel que fa a l’eix social, el govern ha detallat que actualment, els abonats es mantenen lineal en els últims exercicis analitzats. “Estem parlant d’un flux entre 50-60 abonats”, ha explicat Llobet. I finalment, pel que fa a l’eix esportiu, “es necessiten nous espais per fer pràctica esportiva”, ha detallat. Guillem Montagut ha explicat que la informació que es tenia en el moment del debat electoral ha canviat arran d’aquest estudi. “La informació deia que havia de seguir obert durant 20 o 30 anys que quedaven de concessió, però un cop hem pogut tenir accés a tota la informació que el govern anterior disposava, hem vist que hi ha clàusules que ens donen peu a poder fer el canvi”, ha indicat l’alcalde.

Francesc Llobet i Guillem Montagut a la reunió informativa d’aquest dimecres a Matadepera / Alberto Tallón

Suma’t s’oposa a la decisió

Membres dels diferents grups polítics del municipi també han estat presents a la reunió. “A la campanya electoral, pel que fa a aquest tema, Junts plantejava una instal·lació de saldo 0, el grup de Suma‘t plantejava ampliar-ne els usos, i nosaltres plantejàvem redefinir l’espai”, ha explicat Llobet.

Per la seva banda, Suma’t, l’únic grup de l’oposició del municipi liderat per Nil López, s’oposa i denuncia la voluntat de l’actual govern. Tal com ha fet saber a través d’un comunicat, “Des de Suma‘t ens oposem al tancament i canvi d’ús del camp de golf de Matadepera, que ofereix al municipi un valor afegit com a territori per l’esport i que es tracta d’un espai ben mantingut per a veïns i veïnes”. El grup de l’oposició ha assegurat que “aposta per la continuïtat de la instal·lació, ampliant els usos i reduint costos d’explotació”.

Propers passos

L’actual govern ha explicat que el procés es durà de manera transparent. “No ho tancarem per decret ni via arbitrària, sinó tota la informació serà pública, amb possibilitat de presentar al·legacions, es portarà a un ple i es votarà”, han assegurat. El pròxim pas inclou l’obertura d’un procés d’informació pública. Qualsevol persona concernida amb l’assumpte podrà presentar al·legacions. “Fet aquest període d’al·legacions, es resoldran i nosaltres com a govern tripartit, acabarà en el ple municipal on s’acabarà decidint la decisió final”, ha explicat Llobet.

La veu dels abonats i veïns

Els abonats i veïns assistents a la reunió han pogut intervenir i donar les seves opinions. Entre les esmentades, asseguren que al debat electoral es van fer unes propostes que ara han canviat. Alguns també es queixen del poc manteniment que ha tingut el camp en els últims mesos. Altres asseguren que en canviar els usos del camp de golf, s’arrisquen a una pèrdua de valor de les seves propietats.

Carlos Iribarren, president del Club de Golf de Matadepera ha explicat que “Aquest camp és un actiu del poble i des del club de golf pensem que hi ha solucions per reduir el gap entre inversió i despeses. Volem que l’ajuntament inverteixi esforç per analitzar la proposta”. “Ara mateix no ens podem abonar, jo ho vull fer pels pròxims sis mesos i no puc, això ja indica que volen fer”, ha dit la Carme, una matadeperenca que es vol abonar al camp.

El Salvador, un matadeperenc abonat, opina que “s’haurien d’haver rebut les aportacions que podrien fer des del club i dels abonats i així donar explicacions amb més coneixement del qual es pot fer”. També ha afegit que “el camp té pèrdues perquè hem perdut tots els circuits de Catalunya que abans s’havien jugat i que portaven moltes persones aquí”. Altres abonats que han intervingut a l’acte han assegurat que si es comencen a posar activitats de soroll, tot s’omplirà de masses de gent i “serà un desastre”. Veïns i abonats consideren que el govern “té el repte de gestionar el problema”.

Som-hi Matadepera canviarà l’ús del camp de golf
To Top