Matadepera

Enric Alegre: “La Fredi’s és frescor i té molta energia a l’escenari”

Entrevistem a Enric Alegre, director de la Fredi’s Jazz Band de Matadepera

Fredi's Jazz Band

La Fredi‘s Jazz Band neix l’any 2015 com a formació instrumental de l’Escola Municipal de Música Frederic Mompou de Matadepera. La banda, dirigida per Enric Alegre, va organitzar la primera edició del Dia del Jazz a Matadepera. Pròximament tocarà al Jazzing Festival de Sant Andreu a Barcelona, dissabte dia 2 de setembre a les 15.30 h, amb Joan Chamorro com a director i creador.

Entrevistem a Enric Alegre, director de la Fredi‘s Jazz Band.

Amb quin objectiu neix la Fredi‘s Jazz Band? La Fredi‘s neix de l’assignatura de grup de vent de l’escola Frederic Mompou, amb el temps va canviant progressivament, fins que agafa consciència de big band, i a partir del 2016 fa el primer concert a Mura; podríem dir que a partir d’aquí hi ha un abans i un després.

D’on sorgeix el nom? Havíem de posar un nom al grup de vent, i per votació vàrem decidir posar Fredi‘s que ve de Frederic Mompou, que és el nom que porta l’escola i fa referència al compositor català.

Durant tots aquests anys heu fet molts concerts. Destaques algun en particular? Des del 2016 que vàrem tocar a Mura, la Fredi‘s no ha parat de créixer, tocant per la Festa Major de Matadepera, per la Fundació Vicente Ferrer a la sala Luz de Gas a Barcelona, per la UAB de Filosofia i Lletres, Festival MúsicVeu del Penedès, Festival Internacional de Cadaqués, i les tres últimes edicions del Festival de Jazz de Terrassa entre altres. Crec que un dels concerts més important és el d’aquest any a la 1a Edició del Dia del Jazz de Matadepera l’11 de juny. La Fredi‘s Jazz Band va ser l’organitzadora i la implicació va ser absoluta.

Quina és la vostra forma d’assaig? La nostra forma d’assaig és un cop per setmana, i quan es necessita fem alguns assajos extres. Parteixo des de la base creativa i d’improvisació, fent assajos també per seccions. Hi ha una disciplina de respecte per la música i de l’estil, el qual toquem; molt coneixement d’aquest llenguatge que és el “Swing”. A l’hora de llegir una partitura i d’improvisar i extreure sempre l’ànima del tema que estem fent intentant posar-nos a dins seu i veure’l de moltes maneres.

Ets director de la banda, però també ets músic. En quin àmbit et sents més còmode? Amb els dos ara que ja fa un temps que faig de director, però de músic m’hi sento molt.

Per quants membres està formada la banda i què us caracteritza com a grup? La banda està formada entre més petits i grans per 26 músics. El que té la Fredi‘s és frescor i molta energia quan estem a l’escenari.

Vau gravar un disc el 2021. Com va ser aquesta experiència? El primer disc va ser tota una experiència per tothom, perquè es posen tots els sentiments en funcionament; el que és treballat durant molt de temps, la incertesa del que passarà en la gravació, si sortirà bé. És una experiència única, ja que el col·lectiu funciona, i tothom va a l’una. També aprens que amb una gravació, a la que penses més del compte, et bloqueges i no et surt, ha d’afluir i amb el temps es va aprenent.

El passat 11 de juny vau organitzar la primera edició del Dia del Jazz a Matadepera. Com ho vau viure? Va ser impressionant, tot un èxit, esperem amb entusiasme la 2a edició l’any vinent. La Fredi‘s ho va viure al màxim fent que el poble s’impliqués i el públic participés durant tota la jornada. Un dels dies més importants de la Fredi‘s Jazz Band.

On us podrem escoltar pròximament? El pròxim concert és al Jazzing Festival de Sant Andreu a Barcelona, dissabte dia 2 de setembre a les 15.30 h, del qual en  Joan Chamorro és el director i creador.

Enric Alegre: “La Fredi’s és frescor i té molta energia a l’escenari”
To Top