Matadepera

Voluntariat de la Gent Gran a Matadepera

Es tracta d’un programa d’oci i entreteniment gratuït dissenyat per a majors de 60 anys amb padró a Matadepera

Voluntariat de la gent gran 2022 / Miquel Badia

Benestar Social presenta el programa del Voluntariat de la Gent Gran aquest setembre. Es tracta d’un programa d’oci i entreteniment obert a qualsevol persona, però especialment dissenyat per a majors de 60 anys amb padró a Matadepera. Entre les activitats que es duran terme, hi haurà classes d’italià, anglès, portuguès i català, a banda de grups de conversa d’anglès, català, francès i italià. Començaran el 2 d’octubre.

Amb la col·laboració de la Biblioteca Àngel Guimerà també es faran clubs de lectura en català i italià. Per a les persones interessades en la tecnologia, es faran tallers per aprendre a fer servir el portàtil, el mòbil, programari informàtic i la càmera fotogràfica. En l’àmbit dels jocs i els esports, s’organitzaran partides de petanca, escacs, bridge, canastarumico i golf. La secció de música és una de les més atapeïdes. Es faran classes de música de cambra, sevillanes, ball en línia, sardanes, cant coral, havaneres, guitarra i solfeig, country i salsa. A més, també hi haurà un grup de teatre.

La programació també acull espais on treballar el cos i la ment a través de la matemàtica recreativa, la psicomotricitat vivencial, la meditació i la reflexió, o la jardineria i l’horticultura. I qui vulgui fer treballs manuals, es pot apuntar a aquarel·la i oli, reciclatge d’objectes, un taller artístic, un altre de costura, i a sessions de patchwork, mitja, crochet i decoració floral. També s’organitzaran sortides al voltant de Matadepera, tallers de cuina i activitats en altres espais que no siguin el Casal de la Gent Gran, com ioga, gimnàstica o un taller de nutrició, entre altres.

Sol·licitud de plaça

Les activitats són gratuïtes, però les places limitades i s’assignaran en rigorós ordre d’inscripció. La sol·licitud de plaça es podrà fer del 4 al 15 de setembre, a l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania. Cal demanar cita al 93 787 02 00 i l’horari d’atenció al públic és de dilluns a divendres, de 8:15 a 14 h, i els dimecres, de 16 a 19 h. La presentació oficial i presencial es farà el 27 de setembre, en el marc del Dia Internacional de la Gent Gran, però la Regidoria de Benestar Social ja ha publicat les activitats que es faran al Voluntariat del curs 2023/2024.

To Top