Matadepera

Tot apunta a un govern de minoria a Matadepera

Som-hi compta amb el suport d’ERC per formar un pacte de govern de minoria

El ple de constitució del nou Ajuntament de Matadepera tindrà lloc avui a les 10 hores, a la sala d’actes del Casal de Cultura. Els 13 regidors prendran possessió del seu càrrec i es nomenarà a la persona que assumirà l’alcaldia del municipi. Encara no se sap amb certesa qui governarà, a causa de la màxima igualtat en els comicis del passat 28 de maig. La força més votada va ser Som-hi Matadepera (5 regidors), seguit de Junts (4), Suma’t (3) i ERC (1). Es necessiten 7 consellers per arribar a la majoria absoluta. Tot i que no hi ha res definit, tot apunta a un govern de minoria entre el partit de Guillem Montagut (Som-hi) i el d’Anna Piñol (ERC).

Som-hi Matadepera compta amb el suport dels republicans, que en principi formarà part de l’equip de govern. “Ja hem parlat amb ERC i tenim el seu suport”, comenta Montagut. En el cas que es formés aquest govern de coalició, Guillem Montagut seria l’alcalde de municipi i Anna Piñol primera tinenta d’alcalde.

Montagut explica que no han prosperat les negociacions amb Junts, amb qui finalment no pactaran. “No hem pogut arribar a cap acord”, subratlla el líder de Som-hi. D’aquesta manera, el candidat de Junts, Marcel·li Bosch, deixaria de ser primer tinent d’alcalde.

Per altra part, Som-hi tampoc ha acostat postures amb el partit de l’actual alcalde, Nil López. “Les negociacions amb Suma’t han començat tard i no hem arribat a un acord”, assegura Montagut. Si tot segueix la normalitat, Nil López passarà el relleu d’alcalde a Guillem Montagut.

D’altra banda, es descarta l’opció de què Junts i Suma’t formin un govern de coalició. Fins ara, Nil López governava el municipi sota la candidatura de Junts, que va aconseguir la majoria absoluta en les eleccions de 2019. Tot i això, la formació li va comunicar que no seria alcaldable a finals de l’any passat. Així mateix, López es va presentar a les municipals amb una candidatura independent, Suma’t. D’aquesta manera, va ser Bosch qui fa agafar les regnes de Junts per Matadepera. Guillem Montagut no veu possible un pacte entre ambdues forces, que seria suficient per a un govern de majoria. “No hi haurà un pacte entre Junts i Suma’t per les seves diferències”, destaca el líder de Som-hi.

La segona de Junts, Núria García, descarta completament un pacte de govern amb Suma’t. “Junts per Matadepera no ha concretat un pacte amb cap dels grups polítics que han sortit escollits”, assegura García. “No posarem cap impediment al fet que governi Som-hi perquè és la força més votada”, explica.

En principi, el pacte que semblava més lògic era el de Som-hi i Junts. En el seu moment, Marcel·lí Bosch reconeixia la seva intenció de “tornar-nos a trobar”, en referència a Guillem Montagut. No obstant això, l’alcaldable de Som-hi ja va avisar que “si hem de governar en minoria, ho farem”.

Avui es resoldran tots els dubtes. En principi, no es contempla una altra opció que no sigui la d’un govern de minoria entre Som-hi Matadepera i ERC.

To Top