L’Ajuntament de Matadepera ha capturat 63 senglars des del passat mes de juliol i fins a finals de l’any passat. El consistori ha anat activant les gàbies trampa ubicades en les diferents localitzacions repartides pel municipi i instal·lant-ne de noves. Els llocs on hi ha hagut el nombre més alt de captures ha estat una gàbia situada a la zona nord del municipi (31) i una altra al sud (24).
Dels senglars capturats s’han recollit mostres biològiques i s’han enviat al Laboratori de Sanitat Animal de Catalunya i al Centre de Recerca en Sanitat Animal per tal d’analitzar-les i detectar possibles malalties de les quals els senglars en són portadors, especialment les que es transmeten al porc domèstic o a l’home (zoonosi).
De totes maneres, aquestes malalties s’acostumen a relacionar més amb malalties lligades a la professió, és a dir, persones que estiguin en contacte estret amb animals infectats.
Contínues queixes
La població de senglars ha crescut exponencialment en l’última dècada i s’han convertit en un autèntic problema per a moltes zones, no només rurals sinó també urbanes. De fet, la Generalitat ha posat un pla de xoc per reduir-ne la població. En l’àmbit local, davant les contínues queixes rebudes, l’Ajuntament de Matadepera ha continuat realitzant el control de la població de senglars per tal de disminuir el risc i les possibles conseqüències.