Matadepera

La CUP no es presentarà a les municipals a Matadepera

La formació assegura haver-se sentit “menystinguda” al ple i lamenta no haver aconseguit la implicació real de les persones i entitats que els havien donat confiança en anteriors comicis

Dani Albiñana, quan va ser nomenat regidor, l’any 2019 / Miquel Badia

La CUP Matadepera ha anunciat oficialment aquest dimecres que no es presentarà a les eleccions municipals del 28 de maig. En un comunicat, la formació d’esquerres lamenta no haver aconseguit la implicació de les persones i entitats que els havien donat confiança en els comicis del 2015 i el 2019 i asseguren que els seus regidors s’han sentit sols “davant d’una majoria absoluta que s’ha negat a escoltar, a consultar i a pactar qualsevol proposta”.

Des de la CUP consideren que al ple se’ls ha “menystingut” i deixat “al marge” i expliquen que “en aquestes condicions, i sense expectatives d’un canvi important a curt termini”, per a ells “té poc sentit continuar”. “Sense el compromís i la participació d’aquells que també voldrien una Matadepera més justa, més solidària, més arrelada a l’entorn i a la seva història, de poc serveix seure al ple”, afegeixen.

“Continuarem on érem, al poble. Potser és el moment d’aturar-se, reflexionar i prendre impuls”, conclouen.

La CUP Matadepera ha tingut representació en els dos mandats en què s’ha presentat. A les eleccions del 2015 Joan Pizà va ser escollit i va mantenir l’acta de regidor fins al 2018. Des d’aquest moment i fins al gener del 2021, Rosa Martínez va ocupar el seu càrrec. Ara fa dos anys, Dani Albiñana va agafar el relleu, càrrec que mantindrà fins al maig.

A l’espera que es pugui presentar alguna altra candidatura, cinc són ja les propostes oficials: Anna Piñol (ERC), Marcel·lí Bosch (Junts per Matadepera), Nil López (candidatura independent), Alberto Sánchez (Ciutadans) i Guillem Montagut (SOM Matadepera).

To Top