Matadepera

La clàssica Ronda de Matadepera incorpora les Boades en el seu recorregut

La Unió Excursionista de Matadepera n’organitza la 36a edició aquest diumenge

El Castell de Bocs i, de fons, Montserrat

La Unió Excursionista Matadepera (UEM) organitza aquest diumenge una nova edició, i ja en van 36, de la Ronda de Matadepera. Els participants caminaran per tota la Serralada de l’Obac en dues rutes: la curta de 16,8 quilòmetres i la llarga, de 18,56.

Com és habitual, el recorregut serà pels volts de Matadepera: masies, forns, pedreres i camins. Sortint de les Peditxes, els excursionistes passaran pel Coll de la Riba i la Torrota de l’Obac. Continuaran per un sender ombrívol que els durà a una gran panoràmica des del Turó de la Mamella i la Torre de Guaita, podent contemplar tota la Serra de l’Obac: la Roca Salvatge, el Paller de Tot l’Any, les runes de la Masia La Calsina, el Castell de Bocs, i, al fons, Montserrat. El recorregut continuarà pel Pou de Glaç de l’Obac, el Collet Estret, la Roca del Corb, el Puig Codina i la Punta dels Caus Cremats.

La novetat d’aquesta Ronda són les dues masies conegudes com les Boades: la vella, en restauració, amb un rellotge de sol molt bonic; i la nova, que data del principi del S.XIX. “La seva construcció darrera del gran turó Castell de Bocs és un racó dels més bonics del Parc”, destaca Marià Lamana, president de la UEM.

Ell lloc d’inscripcions i avituallaments, que estarà obert als participants a partir de les 8.30 hores, estarà situat al número 14 del carrer de l’Alba de la Barata. Es faran dos avituallaments, a la sortida i a l’arribada, i els participants rebran un obsequi recordatori d’aquesta edició.

Els participants de Terrassa sempre han estat els primers o segons en nombre d’excursionistes a la Ronda de Matadepera.

La clàssica Ronda de Matadepera incorpora les Boades en el seu recorregut
To Top