Matadepera

Matadepera, una “smart city”

El municipi ha digitalitzat part de la xarxa de canalitzacions subterrànies

El municipi ha digitalitzat part de la xarxa de canalitzacions subterrànies

Matadepera tempteja ser una ciutat intel·ligent. La població vallesana s’ha convertit aquest mes d’octubre en el primer municipi de la comarca en apostar per la digitalització de la seva xarxa de canalitzacions subterrànies.

El poble ha realitzat una prova pilot al carrer Balmes, mitjançant Trenchip, un sistema integral adreçat a empreses gestores de subministraments i ens públics que permet marcar, localitzar i registrar informació sobre punts concrets en rases i canalitzacions subterrànies, però també consultar i mantenir actualitzada la informació de les infraestructures des de qualsevol lloc a través de l’aplicació i del Sistema d’Informació Geogràfica en el núvol.

El sistema utilitzat ha estat desenvolupat per l’empresa terrassenca Witeklab-Chatu Tech, que treballa en solucions tecnològiques en els camps de les telecomunicacions, l’electrònica i els sistemes informàtics integrats, juntament amb la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), una iniciativa que ja ha rebut diversos reconeixements, com el Galileo Masters 2020, en què va guanyar en la categoria per satèl·lit Galileo.

“La utilització de sistemes basats en l’anomenat Internet de les coses, com aquest sistema Trenchip, forma part de les anomenades ‘smart cities’, ciutats intel·ligents basades en l’ús de tecnologia sostenible en la prestació dels seus serveis públics”, destaquen des de l’Ajuntament de Matadepera.

To Top