Matadepera

Matadepera celebra el Dia Internacional de la Sardana

Ballada de sardanes de l'any passat. / MIQUEL BADIA

L’Agrupació Sardanista La Mola, amb motiu del Dia Internacional de la Sardana celebrarà una audició de sardanes aquer diumenge a les 13.00 hores a la plaça de les Arts de Matadepera.

La sardana unitària “Camprodon”, del compositor i intèrpret de violí Joan Manén, ha sigut l’escollida per aquesta edició i l’interpretaran les activitats sardanistes d’arreu del món. Es va estrenar el 1922, fa gairebé 100 anys i és una de les sardanes més destacades de Manén. Conjuga aspectes com la qualitat musical i la popularitat i l’elecció per dansar-la el Dia Internacional de la Sardana s’emmarca en l’efemèride dels 50 anys de la mort del conegut compositor. 

 La ballada s’ajustarà a les limitacions donades per la Coivd-19. Entre altres mesures de prevenció, es limitaran les distàncies i caldrà portar mascareta obligatòriaPer poder-hi assistir, sigui per ballar o per ser espectador, cal fer una inscripció prèvia a asardanistalamola@gmail.com o trucar al 93 717 28 35

Dia Internacional de la Sardana 

Cada any s’escull una sardana unitària i és interpretada per les diferents activitats sardanistes el diumenge previ a Sant Joan, en el cas d’aquesta edició, diumenge 20 de junyLa celebració es va crear el 1960, per l’entitat Obra del Ballet Popular, amb l’objectiu de difondre la sardana i la música per cobla arreu del territori i aconseguir un major ressò, a part de despertar un sentiment de germanor i comunitat entre els grups sardanistes. Des del 2012 és la Confederació Sardanista de Catalunya qui gestiona aquesta celebració.

Matadepera celebra el Dia Internacional de la Sardana
To Top