L’Ajuntament de Matadepera i els Mossos d’Esquadra han fet una crida a la població perquè prengui precaucions per evitar robatoris als habitatges. En concret, la regidoria de Seguretat i Protecció Civil, la Policia Local i els Mossos insisteixen una vegada més en la necessitat de prendre tota mena de precaucions per evitar els robatoris als domicilis particulars. Així es desprèn de l’informe que van presentar recentment, on es fa balanç de les actuacions dels cossos de seguretat el passat octubre, on el nombre de robatoris es va mantenir en xifres similars que el mateix mes de l’any passat, o sigui, altes.

Cal recordar que dels 105 robatoris en habitatges que es van produir el 2018 a les urbanitzacions de Matadepera (sense comptar les temptatives), més de la meitat es van efectuar entre el setembre i el desembre; en concret, el 53% del total (quasi 56 en xifres absolutes).

En aquest sentit, la Policia Local vol recordar a la ciutadania que amb el canvi d’horari i el fet que es faci fosc abans obliga a incrementar les mesures de seguretat i d’autoprotecció als domicilis, fins i tot quan es marxi per poca estona, així com tenir presents els consells de seguretat penjats de manera permanent al web municipal.

Identificacions
El passat mes d’octubre es van realitzar una quinzena de controls policials, tant per part de la Policia Local com pels Mossos d’Esquadra, tots ells a diferents punts del municipi i alternant-ne les franges horàries. Agents locals també van dur a terme diferents actuacions amb resultats positius pel que fa a la prevenció de fets delictius: els controls a peu de carrer van identificar 16 vehicles i 37 individus amb antecedents per furts, robatoris o ocupació de cases.

Per altra banda, cal recordar que hi ha un dispositiu constant d’agents de paisà, i que també hi ha línies d’investigació obertes per resoldre diversos robatoris.

Fonts municipals van afirmar que “continuem lluitant en la prevenció de robatoris a domicili, però hem de tenir en compte que aquest és un fenomen que afecta de manera general a molts municipis de tot el territori, i que serà molt difícil d’erradicar del tot”.

Els robatoris no cessen a Matadepera: octubre repeteix les xifres de fa un any
To Top