Un total de 182 excursionistes van prendre part diumenge a la veterana Ronda de Matadepera que organitza la Unió Excursionista del municipi, la qual porta ja 34 edicions, que es diu aviat. Encara que no es va arribar a la xifra de l’any passat, amb 215 participants, el president de la UE Matadepera, Marià Lamana, es va mostrar satisfet perquè l’excursió, per senders del Parc Natural de Sant Llorenç, es va desenvolupar amb total normalitat i tal com estava previst.

Com a curiositat, aquest any, a diferència de l’anterior, els participants de Terrassa van superar, per poc, els de Matadepera, els dos municipis principals dels quals es nodreix l’excursió, encara que també s’hi sumen d’altres localitats.

Respecte a les inscripcions, el 80% es van fer en línia i el 20% restant de manera presencial el mateix dia de l’activitat en la sortida de l’excursió. Com a anys anteriors, part de la recaptació de les inscripcions es destinarà a Oncolliga, sobre uns 200 euros, va precisar ahir Lamana.

Una de les novetats d’aquesta edició va ser la utilització de dues bicicletes elèctriques per part de l’organització per fer els controls i els marcatges de la ruta.

L’excursió es va iniciar a la Font de la Tartana (tocant al restaurant) a dos quarts de 9 del matí i, per primer cop, el gruix de participants va sortir tot d’una (després, al llarg de la prova, es va anar disseminant).

La distància a recórrer va ser de 14,1 km, la dificultat mitjana i el temps previst de recorregut, unes 4 hores sense comptar aturades.

Refrigeri
Va haver-hi dos avituallaments al mateix lloc, a la Font de la Tartana. El primer, a la sortida (aigua, fruita, coca, i vi bo) i el segon, a l’arribada, amb un refrigeri (pa amb tomàquet, embotits, fruits secs, i begudes). A més, tots els participants van rebre un obsequi recordatori de la Ronda.

Sota el títol de “Pels voltants de Matadepera: masies, forns, pedreres i camins”, l’excursió va passar, entre altres llocs, pels Forns del Girabau i Corcola, la Pedrera del Pla dels Caçadors, el cim del Mont-rodon, la Pedrera de Can Sallent, el Collet dels Forns, la Masia de Can Girbau, el Sabater Vell, Les Arenes, el sender de la Carena de l’Illa, l’avenc de La Carbonera, la Font de les Mosques, el Gorg del General, el Coll de Grua, la Masia de Can Torres, el Forn del Rajoler i l’avenc de Can Torres.

La clàssica Ronda de Matadepera reuneix 182 excursionistes
To Top