Repunt dels robatoris amb força en cases de Matadepera durant l’agost i el setembre, però menys delictes d’aquest tipus en el conjunt dels últims vuit mesos (des del passat febrer), amb un descens del 21%. La informació, que recull la web municipal de Matadepera, es va donar a la reunió de la Junta Local de Seguretat que es va celebrar ahir a l’Ajuntament, vuit mesos després de l’anterior. Així mateix, des de la detenció, el passat 26 de setembre, i posterior ingrés a presó d’un ciutadà albanès, a qui se li van confiscar joies procedents de diversos robatoris en una investigació que segueix oberta, no s’ha tornat a produir cap robatori al municipi.

Pel que fa a denúncies amb violència i intimidació, el darrer balanç interanual de Mossos apunta que només n’hi ha hagut una.

A la reunió també es va debatre la pròrroga del contracte de seguretat privada al municipi impulsat per l’Ajuntament, que acaba el març de l’any que ve i que mobilitza dos vigilants amb sengles vehicles que recorren la part nord i sud del municipi.

També es va comentar la propera incorporació, abans d’acabar l’any, de noves càmeres de seguretat al municipi: 20 més que s’afegirien a les 46 ja existents i que tindrien visió general o especialitzades en lectura de matrícules.

A la reunió es va valorar la coordinació entre Mossos d’Esquadra i Policia Local, i especialment, la participació ciutadana, que s’ha incrementat en un cent per cent pel que fa als avisos i requeriments i que ha estat clau per a la detenció de presumptes lladres.

Millores a l’aplicació del pànic
La reunió de la Junta Local de Seguretat va estar presidida per l’alcalde, Nil López, i el regidor de Seguretat i Protecció Civil, Marcel·lí Bosch, i va comptar amb l’assistència de responsables de Mossos, Policia Local i Guardia Civil.

D’altra banda, a mitjans d’aquest mes entrarà en funcionament una nova versió del “Beesafe-from Home to town”, l’aplicació del pànic que l’Ajuntament de Matadepera va posar en marxa a principis del passat febrer perquè la població tingui una via directa de connexió i alarma amb la Policia Local, sense intermediaris i on en tan sols 15 segons l’usuari pot enviar avisos d’emergència o incidències urgents als agents més propers.

Per a tenir les millores incorporades de l’aplicació, serà necessari actualitzar-la a partir de la data i hora que BeeSafe notificarà a través de notificacions push, SMS i emails als usuaris.

Algunes de les millores principals que s’incorporaran a l’aplicació són que immediatament després que l’usuari cliqui les alertes “Presència estranya al carrer” o “Activitat sospitosa a casa veïna” podrà escollir si enviar a la Policia la seva ubicació actual o la ubicació del seu domicili en cas que hi sigui; o que una vegada la Policia atengui l’alerta i l’usuari rebi la notificació segons la qual en breus instants rebrà assistència, el segon podrà obrir un xat amb el primer per si vol adjuntar fotos, enviar notes de veu o anar enviant la seva ubicació actual per si es va movent de lloc.

Els robatoris en habitatges van repuntar l’agost i el setembre
To Top