GentDT

“Un vídeo viral ha de generar emoció”

l periodista terrassenc Roc Massaguer (famós pel seu canal Outconsumer dedicat als gamers i als videojocs), YouTube li va canviar la vida. "El primer vídeo el vaig compartir al 2008 però fins al 2010 no vaig descobrir el fenomen youtuber i el concepte gameplay". Aquest influencer de la Xarxa ronda els 800.000 subscriptors i als seus seguidors més fidels els entusiasma "que sigui jo mateix i que expliqui alguna cosa tal com la penso", descriu.

En els seus 10 anys com a youtuber professional ha vist com el seu canal Outconsumer "ha evolucionat molt, perquè la meva vida també ho ha fet". I recorda com va començar "pujant només vídeos de ‘Call of Duty’ un parell de cops a la setmana, després un vídeo al dia que em robava 5 o 6 hores diàries fàcilment", descriu. Actualment, aquest comunicador egarenc compagina el canal amb altres activitats "que em deixen poc temps per jugar i fer vídeos". Fa transmissions en directe a Twich; col·labora amb el programa d’esports de Betevé i presenta espais al canal de La Cancha de NBA 2K i NBA Basket Lover. A "Popap" de Mariola Dinarès a Catalunya Ràdio, a més de la secció "Popap Challenge" assessora en estratègia de xarxes.

Per fer que un vídeo sigui viral "has d’aconseguir que l’algoritme de la plataforma jugui a favor teu i consideri que el que has fet és interessant per altres", explica Roc Massaguer. "El contingut viral sol tenir alguns trets comuns, com ara generar una emoció, ser fàcil de compartir, que jugui d’alguna manera amb els nostres prejudicis i que sigui fàcil de comprendre", enumera.

Respecte a si influeix o no la qualitat dels vídeos diu: "no és el més important. La gràcia és la capacitat de connectar amb la gent. Això es pot fer amb productes molt polits, amb grans intencions i de forma ètica, però també amb continguts tòxics i de poc valor de producció. El secret és aconseguir que l’espectador s’identifiqui amb tu i senti complicitat, mentre comuniques de forma transgressora algun missatge que resulti entretingut o d’utilitat."

To Top