n sopar romàntic, una rosa vermella, una petita joia, un gadget tecnològic o, per què no, una escapada de cap de setmana poden ser el regal perfecte per celebrar el 14 de febrer. Una data fixada al calendari, important per moltes parelles, per celebrar el dia dels Enamorats.
Un cop les fletxes de Cupido han encès la flama de l’amor entre dues persones la feina rau en mantenir-la encesa quan més temps millor. Lluitar cada dia per tenir cura de la parella i seguir enamorats pot semblar un tòpic però és el que molts obliden sovint.
Divendres, 14 de febrer, el dia amb més cors del calendari, hi haurà intercanvi d’obsequis i algun sopar romàntic.
Però, com diu la psicòloga Margarita García, “un dels millors regals que podem fer a la nostra parella no s’aconsegueix a les botigues, sinó que s’entrega des del cor i es diu estima”.
El dia de Sant Valentí s’ha consolidat a la nostra cultura amb tanta força que és ja una tradició a casa nostra. Tot i això a Catalunya, la Diada de Sant Jordi també és una data molt romàntica per celebrar l’amor.
Sant Valentí és també una festa de gran projecció comercial i, per això, cada cop és més habitual veure els aparadors de les botigues decorats per a l’ocasió, amb petits regals i grans cors de color vermell (la tonalitat de la passió). Si encara no has triat el teu obsequi trobaràs inspiració si fas un volt pels comerços locals on trobaràs propostes de tot tipus. Recorda que l’elecció va en funció de la personalitat i preferències i gustos de la teva parella.
Gairebé tothom sap que el 14 de febrer és Sant Valentí, però el que molts desconeixen és per què se celebra aquest dia i quin és el seu origen. Sant Valentí va ser un prevere romà que va morir màrtir a la seva ciutat l’any 28, en temps de Claudi II. Se sap que les seves suposades relíquies van ser traslladades al monestir de Sant Benet de Bages vers el 951. Hi ha una llegenda que explica que Sant Valentí és patró dels enamorats perquè la seva diada coincideix amb el moment de l’any en què les aus comencen a aparellar-se.
Es tracta d’una celebració tradicional en alguns països anglosaxons, exportada a altres cultures. La segona llegenda, que a finals de l’Edat Mitjana va aparèixer a França i Anglaterra, indica que Sant Valentí havia casat parelles en secret després que el matrimoni fos prohibit per l’emperador Claudi II.
En definitiva, cal ser detallista i fer regals a la parella però celebrar Sant Valentí tot l’any.