Al Camí de Can Coniller, número 30 (vora l’N-150, entre Terrassa i Sabadell) trobem el Centre d’Atenció d’Animals Domèstics (CAAD) de Terrassa, un servei municipal gestionat per l’empresa Eco-equip.
En l’actualitat, el CAAD presta servei de recollida i gestió d’animals domèstics (gats, gossos i fures), a Terrassa i Matadepera. El seu principal objectiu és la recuperació d’animals perduts o abandonats, i la seva reintroducció a les llars mitjançant programes d’adopció. Avui, al CAAD de Terrassa hi ha un total de 116 gossos i 20 gats. Durant el període gener-novembre del 2019, al centre van entrar un total de 1.184 animals (762 gats i 422 gossos). I en van sortir un total de 1.144.
Les adopcions van ser el principal motiu de sortida del refugi (entorn del 40 per cent de les sortides, en una xifra que s’ha mantingut força estable els darrers anys).
En concret, el 2019, es van tramitar fins a 387 adopcions d’animals. N’hi va haver més de gats (223) que no pas de gossos (164).
"El 2019 va ser el tercer any consecutiu en què el nombre d’adopcions de gats va ser igual o superior que el nombre d’adopcions de gossos", explica en Juan Carlos San José, responsable del CAAD de Terrassa, que interpreta aquesta tendència com a una qüestió d’estil de vida.
"Pel ritme de vida tan alt que portem, moltes persones que volen adoptar, es decanten més pels gats, perquè tenen unes necessitats diferents de les dels gossos", apunta (com no haver-los de treure a passejar).
San José també explica que hi ha un tipus de gossos en concret, els anomenats GPP, considerats com a "gossos potencialment perillosos", "que cada vegada costa més que s’adoptin". El motiu és, segons San José, que la legislació actual resulta molt exigent pel que fa a les adopcions d’aquests gossos, "que només s’acaben materialitzant si es compleixen unes condicions i uns requisits molts concrets". Això en dificulta la sortida del centre un cop que hi han arribat.