Tot i que a Catalunya la Castanyada és la reina de les tradicions la nit del 31 d’octubre ja comença a ser una cita obligada per als incondicionals de Halloween. La festa més terrorífica de l’any sembla haver-se instaurat al nostre país oficialment i creix en seguidors. Mentre els més petits preparen les disfresses amb ajuda dels seus pares, els joves i adults ja s’estan organitzant per assistir a festes temàtiques amb la decoració més esfereïdora. La festa més horripilant s’ha de compartir i celebrar, perquè no, fóra de casa. Bars, restaurants, discoteques i sales de festa ja són en ple compte enrera per tenir-ho tot a punt i oferir diversió als que vulguin passar la vigília de Tots Sants en algun local d’oci. El Halloween més terrorífic visitarà la discoteca Villa Lua, situada a l’avinguda de Jaume I número 184 de Terrassa. Com és ja tradició aquesta sala anima a tots els assistents a disfressar-se per gaudir encara més d’aquesta nit especial. Per què no anar a moure l’esquelet (mai millor dit) a una disco de Terrassa?
Per vestir-vos per a la ocasió podeu optar per amagar la vostra identitat sota una capa de fantasma o bé amb una disfressa d’esquelet humà o de zombi. Els qui volen anar elegants poden emular al Compte Dràcula o a les vampireses de pel·lícula de por. Amb tot, el maquillatge és el complement perfecte per triomfar la nit dels difunts. Hi ha estils que aconsegueixen molt més realisme que les típiques màscares.
Tot i que els carrers s’inunden d’aquest ambient fantasmagòric i de disfresses terrorífiques, molts desconeixen encara el veritable origen de la festa. Els primers a celebrar-la van ser els celtes i aprofitaven la commemoració de finals d’octubre per venerar a Samhain (el seu déu dels morts). Els antics celtes creien que durant la nit del Samhain els morts tornaven al món dels vius. Les persones es disfressaven amb màscares i robes horripilants per espantar-los. I no només això, se’ls brindava gominoles perquè ignoressin la resta de mortals. També cada 31 d’octubre es commemorava la festivitat de les bruixes. Però com va acabar aquesta tradició celta als EUA? La festa va arribar a Amèrica del Nord amb els emigrants irlandesos. I va tenir el seu origen durant la “Gran Fam” a Minnesota el 1921. Tot i que la celebració ha tingut algunes modificacions des dels anys 20, es pot dir que segueix conservant la seva essència. Halloween també s’ha fet un lloc a Catalunya i cada cop fa més por!