Ferran Peña, president de l’Ateneu Terrassenc
És enginyer industrial de formació, encara que explica que “més que res, vaig estudiar per cobrir un tràmit, per tenir un títol, però realment tot el que he après ha sigut treballant”. En l’actualitat està jubilat, però ha treballat de directiu “de tres empreses molt importants”, de diversos sectors. “Tot el que he après ha sigut sempre a peu de l’indústria, de portar grans organitzacions i de dedicar-hi moltes hores, molt d’esforç, molt de treball”, diu i afegeix que “tinc la sort d’haver pogut treballar en el que m’agrada”.
El món de la cultura sempre l’havia captivat, però va iniciar-s’hi fa tretze anys. Va començar a Rubí arran d’una exposició sobre la tomba de Tutankamon i, des de llavors, es va dedicar a organitzar “diverses rutes culturals” a aquella població. Després, n’ha organitzat en altres llocs, com per exemple a Barcelona, d’altres temàtiques i es qualifica, en aquest sentit, com a “tot terreny”.
Ara és el president de l’Ateneu Terrassenc i el seu objectiu és potenciar encara més aquesta entitat, aprofitant “tot el que s’ha fet fins ara”, amb el repte de “fer un salt evident”. “L’Ateneu és cultura, llengua i país”, que apunta que “és una frase que se m’ha acudit”.
Sobre si hi ha una oferta de cultura suficient a la ciutat, opina que “sempre és desitjable que hi hagi més entitats, però jo crec que de moment estem bastant bé”.
Va “parir” el projecte “Barris de Terrassa” que ha “portat la feina cultural que fem a l’Ateneu arreu dels barris de la ciutat”. També treballa per establir convenis amb entitats de la ciutat