Gent de Terrassa

“El cap és molt important en aquest joc, has d’estar tranquil”

/ Nebridi Aróztegui

Jonathan Martín, president del Club de Dards de Terrassa

Fa temps, uns 18 anys aproximadament, va començar a jugar als dards en el bar, en les màquines electròniques que es van posar molt de moda. Tot fins que va saber de l’existència d’una Federació Catalana d’aquesta modalitat i, llavors, “amb uns companys ens vam animar a fundar el club i a participar” en competicions. Era l’any 2018 i després de jugar en el casal del Guadalhorce, van crear el seu local i, actualment, són uns 70 socis.

“A aquesta última Copa de Catalunya hem participat amb quatre equips i som el club amb més fitxes també a nivell de Catalunya”, explica. D’entrada, per jugar a dards “és molt important saber matemàtiques, perquè no juguem amb la diana del bar, ho fem amb la diana internacional i anem a 501 i has de baixar fins a arribar a zero” i has de tancar amb un doble, assenyala.

També és necessari “entrenar la posició de tir, controlar els nervis, perquè el cap és molt important en aquest joc, i has d’estar tranquil, que no t’afecti res. I dedicar-li moltes hores, com qualsevol esport”. Recalca que no és com jugar en un bar. “Aquí es necessita un ambient tranquil i s’ha d’estar en silenci perquè la gent estigui concentrada”, detalla. Un dels reptes que s’ha marcat com a president del club és organitzar algun campionat a la ciutat i promocionar aquesta disciplina.

Del 9 al 13 d’octubre, amb la selecció catalana, jugarà el mundial individual a la localitat hongaresa de Budapest, amb tres representants més del Club de Dards de Terrassa.

To Top