Gent de Terrassa

“Quan trobes l’objecte desitjat fabriques endorfines”

/ NEBRIDI ARÓZTEGUI

Ramon Camps, metge i entusiasta de l’època medieval

Estudiava Pedagogia, però coneixia una noia que feia Medicina i “anava amb ella a classes d’Anatomia i em dedicava a fer els dibuixos. Em va semblar que era una feina bonica, que fa una mica de servei a la societat” i va acabar formant-se com a metge. Va fer l’especialitat de metge de família, però quan va acabar “la residència” li van demanar que fes de pediatre. I fins ara.

Treballa en el CAP Antoni Creus, a Can Parellada, i diu que “és una feina molt maca, molt responsable”, si bé comenta que “quan vaig començar només feia de metge” i ara els metges passen molta estona amb temes burocràtics. La seva gran afició, però, no té res a veure amb la Medicina.

“De petit em van operar d’apendicitis i em van regalar un fort de l’Oest americà. Però el regal que més il·lusió em va fer va ser un castell medieval”, apunta. Quan va acabar la carrera “em va agafar l’afició de comprar soldats de plàstic, ni de resina ni de plom i de l’època antiga” i sense armes de foc. L’època medieval, tanmateix, és la que més l’atrau.

Té col·leccions molt antigues, però no s’ha obsessionat mai per pagar un preu massa alt. “El col·leccionista cada cop que troba un objecte desitjat fabrica endorfines i a mi em dona una alegria brutal”, detalla. “Quan ho tens i ho obres, no hi jugues, ho mires. És la satisfacció d’aconseguir-ho”, diu.

La seva col·lecció de soldats és molt àmplia, però un dels objectes és el més preuat. “He aconseguit el meu castell de la infantesa, el que em va regalar la meva mare. El tinc a casa, i els soldats també”, apunta

To Top