Bernat Carles, president de l’associació de nans i capgrossos
Fa uns vint anys que viu a Terrassa. La cultura popular sempre l’havia atret i ha estat uns anys amb Minyons i, si bé ara no és un membre actiu, afirma que “sempre s’hi està”. Tota la seva vida, a més, ha estat vinculat a l’escoltisme i els seus fills formen part de l’Agrupament Torrent de les Bruixes, que és qui s’encarrega de fer ballar els nans i capgrossos. “Una sèrie de pares del cau ens vam posar d’acord per fer una junta” que ara presideix.
“La cultura popular és part de la nostra essència, part del nostre ADN d’aquí i també per un tema d’estima de la llengua i del país”, assenyala. També afegeix que en càrrecs com aquest “dediques més temps, però no em preocupa. Si m’hi involucro, no em fa res estar al 100% en el projecte”.
El repte és que els capgrossos “es visualitzin, que la gent els gaudeixi i que participin més” en altres celebracions, no només les habituals i també “buscar gent que no estigui vinculada a la cultura popular i que sigui una porta d’entrada, fent ballar els capgrossos, a conèixer altres entitats”.
Recorda que “no tenim colla fixa i anem tirant de voluntaris i llavors no sempre és fàcil trobar gent o tenir la logística de moure’ls” i el Capgròs de l’any considera que “és un reconeixement que dones a certes persones que, segurament, no se’ls faria justícia per la feina que fan per la ciutat”.
Va estudiar Turisme i ha estat molts anys lligat amb temes de prevenció de riscos laborals. Actualment, és consultor de formació a mida per a empreses i ho exerceix a la CECOT