Gent de Terrassa

“Canto rap, però miro d’enfocar la meva música cap a tots els gèneres”

/ ALBERTO TALLÓN

Sandro El Crítiko, Raper

La música ja li cridava l’atenció de sempre, però “el que em va enfocar a la cultura del hip-hop va ser arran de patinar”, diu. Anava amb patins en línia a parcs de patinatge i, a partir d’aquí, va començar a escoltar aquest estil musical. Llavors, va començar a veure a gent rapejant i “vaig començar amb la improvisació. Després, ja vaig començar a escriure les meves lletres i a fer els meus petits concerts”, apunta.

El passat 8 de març va editar el seu primer disc, de nom “Sandro el Crítiko. Planta 14”, amb nou temes, i assegura que “em feia il·lusió que el meu primer disc fos físic”. A les seves lletres “tot el que explico són experiències, vivències i pensaments” i sense endinsar-se en temes polítics, però amb referències a coses que passen a la nostra societat.

Tot ho fa “amb el meu productor i amic Cuarto Elemento” i explica que “el disc comprèn lletres des de 2013 fins a 2023. Són 10 anys de recopilació més importants que crec que he tingut”.

De totes maneres, “soc un cantant de gènere del rap, però miro d’enfocar la meva música cap a tots els gèneres”. Comenta que en el rap actual “s’està posant molt de moda el desamor i les cançons sentimentals i quan jo vaig començar es parlava més del carrer, del que et passava o del que pensaves”. Està preparant més temes i ja té tres cançons per gravar.

Lamenta que les batalles de galls actuals “no són de rap, de freestyle, d’improvisació”. “Són a veure qui diu la més grossa, a veure qui et falta el respecte de la manera més humiliant”, assenyala

To Top