Gent de Terrassa

“Molta gent no coneix el museu, inclús de Terrassa de tota la vida”

/ ALBERTO TALLÓN

Beda Martínez, llicenciada en història

“Volia estudiar i, en el seu moment no vaig poder, i quan vaig poder doncs ho vaig fer”, quan ja tenia 25 anys, comenta. La Història i l’Arqueologia eren els seus camps preferits. I es va llicenciar en Història de més gran. No exerceix, però és la tresorera del Centre d’Estudis Històrics i és una manera d’estar en contacte amb els historiadors.

L’any 1996 va començar a fer visites al MNACTEC i fins ara, que s’encarrega més de temes relacionats amb la gestió. Abans, havia treballat en temes administratius, “fent facturació”. El que més li agrada és “veure el museu ple i poder gestionar, que tot funcioni bé, que tot vagi a l’una”. Assegura que “venen moltes escoles i molts grups durant tot l’any, sobretot a l’any escolar. Tenim entre 50.000 i 60.000 alumnes”, que passen per aquest museu. La seva disciplina preferida és “l’arqueologia antiga” i li hauria agradat dedicar-s’hi, però està satisfeta amb les seves tasques habituals.

“M’agrada estar dins de la cultura, i això no deixa de ser difusió de la cultura, del que tenim, i a més que l’edifici s’ho val”, afirma. Li crida l’atenció que “molta gent no coneix encara” el MNACTEC. “Inclús gent de Terrassa de tota la vida”, afegeix, i apunta que “quan la gent ve a veure aquest edifici, la veritat és que a tots els agrada molt i llavors fan difusió” amb els seus coneguts.

Forma part de la colla de Trabucaires des del segon any de la seva creació, perquè coneixia persones que hi participaven. En principi no li agradava “tirar trets”, però ho va provar i ara sí.

To Top