Cristian Uroz, malabarista
Es va iniciar en aquest món quan estava amb els Diables de Terrassa, on va fer una mica de tot. Sempre l’havia cridat l’atenció la cultura popular i amb aquesta colla hi va estar vuit anys. Va començar fent feines a festes privades, discoteques i altres llocs i, des de l’any 2008 “participo activament” amb Tub d’Assaig, on també ha fet classes.
S’ha especialitzat en els malabars perquè “tenia traça”, encara que explica que “ara ha evolucionat tot molt i del que jo feia fa vint anys al que s’està fent ara, hi ha un bon tros. Ara és més complicat i el circ es va renovant i, com sempre s’ha dit, cada vegada és el més difícil”.
Fa un malabarisme més clàssic, però està aprenent noves tècniques, com és el cas del “triple staff”. El diàbolo i les maces són les seves eines més habituals, si bé “he fet de tot”, apunta.
Forma part d’una companyia, Toniton, que té la seva seu a Manresa i participa en fires i altres esdeveniments i entrena a Tub d’Assaig o al carrer. Considera que per ser un bon malabarista “has de tenir constància i ajuntar-te amb gent que en sàpiga”. Va molt bé “tenir algú que ho vegi des de fora i et corregeixi”, opina.
Diu que cada artista de circ té el seu estil i manifesta que, en les seves activitats li agrada incloure-hi alguns detalls humorístics que barreja amb la tècnica.
“Mai havia pensat que em dedicaria a això”, assenyala. Havia treballat en altres feines fins que va trobar la seva vocació. Li agrada molt treballar al carrer, però també ho ha fet a teatres i a altres llocs.