Tona Sala, artesana tèxtil i divulgadora
Va estudiar violoncel i es dedica a fer classes d’aquest instrument a escoles de música. Es va especialitzar en música antiga i també fa concerts, si bé ara en fa menys. La maternitat, però, la va conduir cap a descobrir nous camps. “El primer de tot que vaig aprendre és que la conciliació no existeix”, assegura, i també va saber més sobre la higiene natural infantil.
Va crear depipicaca, dedicada a la roba i els accessoris per a nadons, sempre des d’un vessant sostenible. També fa divulgació de la higiene infantil i sosté que cal “acompanyar als nadons” en el moment d’evacuar i que ho facin en una posició natural i còmode, sense bolquers.
“La roba que faig està pensada per facilitar aquesta pràctica”, assenyala i afirma que “quan saps que pots prescindir del bolquer ja t’aporta una tranquil·litat”. Té clar que tot plegat representa beneficis a les dues bandes, per als pares i per als nadons.
Opina que falta molta informació sobre aquesta qüestió i apunta que “a vegades sembla que t’hagis de posar a estudiar quan ets pare, i no estem en contacte amb criatures durant la nostra vida, només en el moment de ser-ho, i has d’aprendre en el moment” i agrega que “ningú t’ensenya a ser pare, però si has vist a molta gent fent de pare, aprens” i si és de jove, millor, perquè “som esponges”.
Per a la confecció de la roba a depipicaca fa servir cotó d’agricultura ecològica, sempre certificat i intenta no generar residus i amb totes les mermes crea altres productes relacionats.