Gent de Terrassa

“A les cançons, moltes vegades, projectes el que vols que et passi”

/ Alberto Tallón

Litus, músic i actor

De les sobretaules dels seus pares amb els amics els caps de setmana, li ve aquesta afició a la música. “Sempre es treia la guitarra i quan el meu pare començava a tocar, jo em quedava al·lucinat i, sobretot, veient que bé s’ho passaven tots plegats”, recorda. I amb els anys va decidir que “també m’ho volia passar bé”. Influències ed grups com els Beatles també hi van dir la seva.

Va aprendre a tocar la guitarra, supervisat pel seu pare, que li ensenyava els acords a través del Beatles. Va formar part de diversos grups, “el més important”, els Mutis. S’ho va començar a prendre més seriosament i es va formar, estudiant cant i guitarra.

“Cada cop, la música ocupava més espai en la meva vida i en el meu temps”, comenta i li va sortir la possibilitat d’anar de gira i no ho va dubtar. Després va començar a compondre les seves pròpies cançons i l’any 2006 va publicar el seu primer disc en solitari, “Al sur del cielo”.

Assegura que “és important insistir i el primer disc és un moment molt bonic, però també de moltes pors i de posar-te a l’aparador i m’ho he passat bé fent discos i tinc moltes ganes de seguir explicant coses”. “A les cançons pots explicar històries que t’han passat, però moltes vegades projectes el que vols que et passi o que voldries que t’hagués passat”.

Va marxar a Madrid a fer teatre i va acabar formant part de La Banda de “Late Motiv”, el programa d’Andreu Buenafuente. “Vam poder fer coses ambicioses i podent arriscar”.

To Top