Gent de Terrassa

“Es tracta que l’habitatge sigui atractiu, no va d’estils ni de modes”

/ Nebridi Aróztegui

Marta Chicot, home stager

Tota la seva vida havia treballat com a administrativa, tot i que no era una feina que l’atragués molt. Va treballar en tres empreses diferents i de sectors diversos, però no m’agradava, perquè soc molt activa i estar tot el dia asseguda a una cadira i amb un horari exacte” i va tenir clar que havia de fer un canvi professional.

La decoració sempre li havia agradat i ajudava a amistats i familiars en aquest camp, fins que li van dir que es podia guanyar la vida amb això. En una entrevista de feina, gairebé de casualitat, va saber què era el home stager i va iniciar una formació en aquest camp i ara treballa d’això. “Soc molt minimalista i com menys coses, millor i m’agrada tot molt natural, càlid, net i polit”.

Apunta que exercir de home stager no és fer de decoradora o interiorista, sinó que es tracta de “potenciar els punts forts dels habitatges per atraure el màxim de possibles compradors”. Afegeix que “és adequar l’habitatge perquè la gent pugui dir que allò li agrada i que sigui atractiu, i no va d’estils ni de modes”. És necessari que no hi hagi referències a èpoques de l’any, per exemple.

Assegura que és una pràctica que està en ascendència i diu que “qui creu en aquesta manera de vendre, hi creu cent per cent” i moltes immobiliàries s’hi van apuntant en els últims temps.

Tot es fa sota les directrius de la persona que fa de home stager i el propietari no intervé en la seva adequació per a la seva venda. “Tot és molt neutre i minimalista i alguns propietaris ni ho veuen”.

To Top