Laura Torres, dietista-nutricionista
Dubtava entre estudiar Nutrició o Fisioteràpia perquè sempre li havia interessat “el tema de cuidar-nos i l’alimentació”. Finalment, es va decidir per la primera opció perquè “la nutrició és una ciència molt jove i sempre estàs aprenent i has d’estar actualitzant-te”.
Quan va acabar la carrera va començar a treballar en el projecte Predimed Plus, que investiga com es pot prevenir el risc cardiovascular a través de la dieta mediterrània. Posteriorment, va treballar a una clínica privada especialitzada en “digestiu i totes les malalties metabòliques”.
Després de ser mare, va estar al sector públic fins que va crear “A Mossegades”, on atén a pacients amb patologies digestives o metabòliques. També dona classes a un centre d’Igualada que depèn de la Universitat de Lleida, una assignatura de nutrició als estudiants d’Infermeria i ofereix xerrades a escoles.
“A la consulta em trobo que el problema és la base i si hi ha una bona base des d’infants, es poden tenir uns bons hàbits alimentaris, que porten altres hàbits associats”, assegura. “És molt difícil canviar d’hàbits i el nutricionista o dietista el que fa és acompanyar el procés de canvis i donar les eines”, apunta. “Ara hi ha més consciència, però l’alimentació és pitjor i no hi ha una alimentació de cuidar-se”, afirma.
Començarà a col·laborar en un projecte que s’anomena Corals, que és per “estudiar l’obesitat infantil”. “Com a societat, no fem la dieta mediterrània, és molt occidentalitzada”.