Gent de Terrassa

“Ens han fet creure que com que ja ets així no hi tens res a fer”

Ivette Castro, psicòloga i “coach” en fortaleses

Des de quart d’ESO tenia clar que volia formar-se en una professió que li permetés ajudar la gent i es va decidir per fer Psicologia, que va començar estudiant a Tarragona. Més tard, va continuar a la Universitat Autònoma. La seva idea era treballar en el camp de la psicologia clínica, però va acabar treballant en recursos humans.

Durant vuit anys va passar per diverses empreses, especialitzada i experta en selecció de personal. El que tenia clar és que no volia fer el PIR i va fer un màster en Psicologia Cognitiva-Conductual. De sobte, va decidir deixar-ho tot i va marxar un any a Edimburg.

“Va ser un any en què vaig estudiar anglès i vaig treballar de cambrera”, explica, a un restaurant italià petit. “Va ser el punt d’inflexió de trobar-me i de saber què volia fer amb la meva vida. Estar sola, sense ningú i buscant-me la vida va ser com una teràpia”, diu.

Va tornar i, de nou, va treballar en recursos humans, però no acabava de trobar-s’hi a gust. Finalment, va fer la seva pàgina web i ara té la seva pròpia consulta. Es dedica a potenciar les fortaleses de les persones i de les empreses. “Anem amb el pilot automàtic i repetim patrons i no ens retem a fer allò que ens fa por”, manifesta. Diu que una empresa és el reflex de qui la gestiona i lamenta que “ens han fet creure que com que ja ets així no hi tens res a fer”.

Explica que tenim 26 fortaleses que ens poden ajudar a “aconseguir els nostres objectius, a augmentar la nostra confiança, a potenciar el nostre talent i a millorar les relacions amb els altres.

To Top