Gent de Terrassa

“El taekwondo et fa sentir molt lliure i dona un descans emocional”

/ Alberto Tallón

Àlex Marín, mestre de taekwondo

La tirada per al taekwondo li ve del seu pare. “De petit ja estava al gimnàs i a dos anys ja em volia colar a les classes a fer coses”, comenta. Li serveix per “la desconnexió de l’estrès de tot el dia i et fa sentir molt lliure i la sensació d’estar molt identificat amb el que fas. De petit no ho entens tant i ara, a més de la satisfacció física quan acabes d’entrenar, hi ha un descans emocional”, afirma.

Ha participat en competicions, amb molt d’èxit i l’any 2022, es va proclamar campió mundial, primer en parella i segon en individual, i també ha guanyat medalles en competicions europees. “Quan competeixes, es converteix en una prioritat i tot depèn de com et trobes físicament, i quan t’hi poses, de cara a un Europeu o un Mundial, tot està enfocat per a la competició”.

Dona classes al gimnàs Cos Olímpic i té una dedicació com un professional, competint i fent de mestre, si bé la seva feina és a MútuaTerrassa. “Seria ideal que les arts marcials fossin un estil de vida, però el ritme frenètic laboral i social no ho permet, però s’intenta”, apunta.

Comenta que, entre els infants, està creixent l’interès per aquestes disciplines. Admet que la seva implicació amb el taekwondo i tot el que es deriva d’aquesta pràctica “et treu temps i perds moments de la teva vida particular”.

També ha fet hapkido i admet que li agradaria poder practicar altres disciplines relacionades amb les arts marcials, com el karate, però “si vas fent-ne altres, perds” temps per a practicar la teva.

To Top