Gent de Terrassa

“He viscut la política des de la responsabilitat”

/ Nebridi Aróztegui

Alfredo Vega, exalcalde de Terrassa

Explica que va arribar al món de la política “una mica per casualitat” i recorda que “al llarg de la meva vida m’havien ofert entrar en política en diversos partits, però em trobava bé a la meva professió” de docent. Finalment, després de dir-li dues vegades que no a Pere Navarro, va acceptar. “Em va dir, pots fer allò que pensis i et demano que treballis per a la teva ciutat des de primera línia”, comenta.

Va entrar com a independent, però, uns anys més tard, es fa afiliar al PSC. Assegura que els setze anys que ha viscut immers en la vida política de la ciutat han estat “una experiència vital”.

Tot i que hi ha qui passa per la política per passar-s’ho bé, “potser la meva fórmula no és la més ideal, però he viscut la política des de la responsabilitat i per resoldre les dificultats que aquesta ciutat ha passat”.

Quan Jordi Ballart va renunciar al càrrec, l’any 2017, va accedir a l’alcaldia, que va exercir durant uns dos anys. “L’alcaldia és un honor molt gran, però no era la meva ambició, i vaig ser alcalde per unes circumstàncies extraordinàries”, manifesta.

Venia del món de la docència i “sempre m’havia sentit respectat, i en la política això canvia i quan ets una persona pública, hi ha gent que no et coneix que et maltracta. I jo respecto molt a qui pensa el contrari”, apunta.

Admet que la política pateix un alt desprestigi i creu que és injust. “En general, qui entra en política vol fer les coses tan bé com sigui possible i jo sempre he aspirat a ser digne del càrrec que he ocupat”, detalla.

To Top