Gent de Terrassa

“Si algú s’avorreix a Terrassa, és perquè vol”

/ Nebridi Aróztegui

Sara Guerrero, divulgadora cultural

“Veia pel·lícules històriques i quan sortia un personatge volia saber més de la seva història i m’informava”, assegura. Volia fer una carrera “potser més social”, però a tercer de BUP, va descobrir l’assignatura d’història de l’Art i va tenir clar que “això era per a mi”. Ho va decidir sense tenir clar cap a on es volia decantar en acabar la carrera, ja que opina que “estudiar per plaer, és el millor que et pot passar”.

Va haver de començar a la Universitat de Lleida per la nota que va obtenir a la selectivitat. “M’ho vaig passar molt bé a la carrera i pensava que aniria per un any i vaig estar-hi fins al final”, recorda. Quan va tornar a Terrassa va començar treballant a l’Oficina de Turisme, fent visites guiades, i fent tallers al Museu Tèxtil.

Va passar per diversos departaments de l’Ajuntament, en el qual va estar disset anys treballant. Ara és tècnica de polítiques públiques a l’oficina d’activitats esportives a la Diputació de Barcelona.

Tota l’experiència i la informació que ha anat acumulant, diu, la comparteix. L’any de la pandèmia va crear un canal de YouTube on explica coses relacionades amb el patrimoni de la ciutat i les tradicions. Després també va crear un Instagram, @culturaatope, on informa de les activitats que es fan a la ciutat. “Si algú s’avorreix a Terrassa, és perquè vol”, apunta.

Quan té temps lliure li agrada dedicar-se a l’organització de “jocs de pistes”. Col·labora activament amb el projecte “Terrassa Street Art”. I també és molt aficionada al teatre.

To Top