Alba Puyol, sommelier i propietària de L’origen del vi
Va estudiar Hostaleria i va estar al Restaurant Mugaritz, a Guipúscoa, on va coincidir “amb un dels millors sommeliers d’Espanya”. Allà treballava a la sala, però va començar a interessar-se pels vins, veient “la màgia que tenia” aquell sommelier. Quan va tornar, va formar-se en el món del vi i, després de treballar a alguns establiments, va decidir obrir “L’origen del vi”, amb la intenció de ser diferent.
“La gent no només ve a beure una copa de vi o a menjar, sinó a viure una experiència vinícola, perquè creem unes experiències diferents” a les que ofereixen altres establiments. Compten amb unes 500 referències.
En principi, la seva idea era ser cuinera, però els seus professors la van encaminar cap a una feina més relacionada amb el tracte amb la gent. Finalment, ha acabat treballant de sommelier.
Monsant, Priorat, Rioja o Ribera del Duero, possiblement són les denominacions que més es demanen, però està veient una evolució en la clientela. “La gent està més oberta i més predisposada a viure una experiència amb el vi que li posis”, comenta. Afegeix que “ara molta gent està disposada a tastar vins nous i a aprendre”.
“Estem vivint un moment molt revolucionari en el món del vi” i considera que un bon sommelier ha de ser “humil, tastar molt, moure’s i ser molt inquiet”.
En el seu temps lliure, li agrada anar a visitar bodegues i conèixer de primera mà que hi ha darrere dels vins amb els quals treballa. És com una continuació de la feina que l’enriqueix.